Δημοσχάκης Αναστάσιος

Αδρανής η Κυβέρνηση στην ακραία καταστροφική μανία των Τούρκων Αλιέων – Δυστυχώς δεν ενεργοποιούνται οι ευρωπαϊκοί κανόνες προστασίας τόσο των αλιευτικών μας πεδίων,όσο & των χωρικών μας υδάτων από την παράνομη αλίευση. Συνέντευξη στο ρ/σ STATUS Αλέξ/πολης

Η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, η πρόσφατη ομαδική εισβολή Τούρκων Αλιέων στα χωρικά μας ύδατα, αλλά και η κυβερνητική ανικανότητα στην ενεργοποίηση της διεθνούς κι ευρωπαϊκής κοινότητας, ήταν το αντικείμενο των δηλώσεων του βουλευτή κι Επίτιμου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιου Δημοσχάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό StatusRadio 94.2 της Αλεξ/πολης.

Αναλυτικότερα είπε:

• Με Γραπτή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας και Αγροτικής Ανάπτυξης την οποία συνυπέγραψαν οι Βουλευτές Καβάλας & Δράμας Νίκος Παναγιωτόπουλος και Δημήτρης Κυριαζίδης αντίστοιχα, ετέθη το ζήτημα της παραβίασης των εθνικών χωρικών υδάτων από τουρκικά αλιευτικά στον ευρύτερο χώρο του Θρακικού Πελάγους & της καταστροφικής μανίας των αλιευτικών μας πεδίων .

•Ένας ολόκληρος στόλος 50 περίπου Τουρκικών αλιευτικών σκαφών κινήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στα χωρικά μας ύδατα φτάνοντας σχεδόν 6 μίλια ανατολικά της Θάσου, κινήσεις που προφανώς γνωρίζει ή υποθάλπτει η τουρκική ακτοφυλακή.

•Κατά παράβαση ευρωπαϊκών και διεθνών κανόνων οι Τούρκοι αλιείς ‘οργώνουν’ με τις μηχανότρατες & τα γρι-γρι μεγάλων δυνατοτήτων, τα αλιευτικά πεδία του Β/Α Αιγαίου & καταστρέφουν με μανία τον θαλάσσιο πλούτο μας, με θλιβερές συνέπειες για την βιωσιμότητα των Ελλήνων αλιέων.

•Από το 1995 έχει ξεκινήσει η προενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας στην Ε.Ε., κάτι που θα πρέπει να επιδεικνύει την συμμόρφωσή της με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς αλλά και να εκφράζει το σεβασμό & την ευγνωμοσύνη της προς τους εταίρους αυτής μηδέ εξαιρουμένης & της Χώρας μας!

•Τα αρμόδια Υπουργεία προφανώς δεν προβαίνουν στις ενδεδειγμένες ενέργειες, δεν ακολουθούν τα πρωτόκολλα τα οποία πρέπει να υλοποιούνται σε περιπτώσεις παραβιάσεων διεθνών κι ευρωπαϊκών κανονισμών προκειμένου να επιβάλλονται οι ανάλογες κυρώσεις.

•Τα χωρικά μας ύδατα αλλά και οι Έλληνες Αλιείς πρέπει να προστατεύονται τόσο από τα ταχύπλοα σκάφη του Λ.Σ. όσο & από τη γνωστή κανονιοφόρο του Π.Ν. η οποία ως γνωστόν αποσύρθηκε από τη διενέργεια περιπολιών από τη θαλάσσια περιοχή του Β/Α Αιγαίου !

•Η ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης & η αντίστοιχη της Καβάλας με τα παραρτήματα τους αποτελούν σημαντικούς πυρήνες οικονομικής δραστηριότητας της Ανατ.Μακ. & Θράκης που συντηρούν πολλές οικογένειες, & αιμοδοτούν τις τοπικές οικονομίες κι αξίζουν της κρατικής στοργής, προστασίας και στήριξης.

•Ελπίζω κατά την αυριανή του επίσκεψη στην περιοχή μας ο Π.Καμμένος να δώσει απαντήσεις και λύσεις εκ μέρους της Κυβέρνησης στο σοβαρό αυτό ζήτημα, ικανοποιώντας και διασκεδάζοντας τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας για την ασυδοσία των γειτόνων και την καταστρατήγηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.