Δημοσχάκης Αναστάσιος

Από την ‘πίτα’ των πιστώσεων για τις Βιολογικές Καλλιέργιες, η ΠΑΜΘ παίρνει το…κερασάκι!!! Μόλις το 4,9% των 120 εκ.€ δίνονται στην Περιφέρεια Αν.Μακ.& Θράκης!! Συνέντευξη στην εκπομπή Αγροτικό Βήμα της Δέλτα Τηλεόρασης (Ά Μέρος)

Για την Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και την οποία συνυπέγραψαν οι Βουλευτές ΝΔ , Καβάλας & Δράμας Ν.Παναγιωτόπουλος & Δ.Κυριαζίδης αντίστοιχα, σχετικά με το ποσό που πιστώθηκε στην ΠΑΜΘ για τις βιολογικές καλλιέργειες, μίλησε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, στην εκπομπή Αγροτικό Βήμα της Delta Tv!

Συγκεκριμένα είπε ότι:

•Για την ΠΑΜΘ έχει εγκριθεί το ποσό των 5.931.500 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί μόλις στο 4.9% των διαθέσιμων πιστώσεων της πρόσκλησης, που ανέρχονται στα 120 εκ. ευρώ.

•Το Υπουργείο δεν έλαβε υπόψη του ότι η γεωργία αποτελεί μια από τις κυρίαρχες οικονομικές δραστηριότητες στην ΠΑΜΘ.

•Επίσης,όπως αναγράφεται στην πρόσκληση, εξαιρούνται καλλιέργειες όπως η Ροδιά, τα Μηλοειδή, τα Πυρηνόκαρπα, η Ακτινιδιά, ο Ηλίανθος, τα Αρωματικά-Φαρμακευτικά, το Βαμβάκι και ο Καπνός.

•Ερωτάται ο Υπουργός με ποια κριτήρια αποφασίστηκαν οι πιστώσεις για τις βιολογικές καλλιέργειες στις διάφορες Περιφέρειες κι αν θα επανεξεταστεί το ποσό που πιστώνεται στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

•Επίσης για ποιο λόγο εξαιρούνται καλλιέργειες που παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυναμική στην ΠΑΜΘ ειδικά όσον αφορά τον βιολογικό τρόπο καλλιέργειας.

Σύνοψη της συνέντευξης μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=lSInf6uM_EY&feature=youtu.be

Όλη την συνέντευξη μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=T4PKxU-kXyI&t=19s