Δημοσχάκης Αναστάσιος

Δεν υπάρχουν ‘άβατα’ για τον νόμο! Η κυβέρνηση οφείλει να προστατέψει τους νομοταγείς πολίτες από ένα ιδιότυπο καθεστώς ανομίας & ατιμωρισίας. Συνέντευξη στο Κανάλι της Βουλής.

Για ένα ιδιότυπο καθεστώς ανομίας κι ατιμωρισίας, έτσι όπως την βιώνουν οι έλληνες πολίτες, αλλά και οι θεσμοί την ελληνικής δημοκρατίας, μίλησε στο Κανάλι της Βουλής ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε:

· Μετά και την επιδρομή με 30 μολότοφ σε κλούβα των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη είναι εμφανές οι αντιεξουσιαστές και οι αναρχικοί αλωνίζουν ανενόχλητοι σε όλη τη χώρα.
· Η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός παίζουν το ρόλο του παρατηρητή των ιδιότυπων επιθέσεων, ενώ θα έπρεπε να αποτελούν το βαρόμετρο και το ‘ασανσέρ’ της Ελληνικής Αστυνομίας, δείκτης αποτελεσματικότητας και βούλησης.
· Οι καταδρομικές επιδρομές είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο και πλήττουν καίριους στόχους-σύμβολα της δημοκρατικής λειτουργίας του κράτους μας, όπως είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας!
· Τα επεισόδια στα Εξάρχεια βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη την στιγμή που έχει αποδειχθεί διαχρονικά ότι η αντιμετώπιση των αναρχικών και αντιεξουσιαστών είναι θέμα πολιτικής βούλησης.
· Οφείλει η Κυβέρνηση να στηρίξει τα ικανά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ να αναδείξει τις ικανότητές του σώματος και να τους αφήσει να εφαρμόσουν τον νόμο.
· Υπάρχει έτοιμο νομοσχέδιο στα συρτάρια της Κατεχάκη, το οποίο εκπονήθηκε επί των ημερών του ως Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., λαμβάνοντας υπόψιν την νομοθεσία άλλων ευρωπαϊκών χωρών, το οποίο μπορεί να συμβάλει στην ευταξία κι ευνομία, εφόσον η κυβέρνηση αποφασίσει να το αξιοποιήσει.

Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί: