Δημοσχάκης Αναστάσιος

Εμπαιγμός για τους Σαμοθρακίτες η απάντηση του Υπουργείου Α.Α.Τ για την Λιμνοδεξαμενή Σαμοθράκης!!

Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, σχετικά με την συμπληρωματική χρηματοδότηση του έργου της Λιμνοδεξαμενής Ξηροποτάμου, Δήμου Σαμοθράκης.

Στην υπ’ άριθμ. 6374 Ερώτηση (η οποία είχε κατατεθεί σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 5073 Ερώτησης) είχε ζητηθεί από το Υπουργείο διευκρίνηση σχετικά με τον κωδικό του Π.Δ.Ε. που θα χρηματοδοτήσει την συμπληρωματική πίστωση του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Η συμπληρωματική πίστωση, σύμφωνα και με την απάντηση του ίδιου του Υπουργείου, είναι αναγκαία για τις εργασίες προστασίας του αγωγού καθώς και την κατασκευή δρόμου πρόσβασης προς το πρόφραγμα.

Στην απάντηση του το ΥΠΑΑΤ ενημερώνει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του θα προχωρήσουν σε συνεννόηση προκειμένου να πειστούν (!) για την αναγκαιότητα της συμπληρωματικής χρηματοδότησης και να την εγκρίνουν. Αν ωστόσο η Υπηρεσία δεν αντιληφθεί την αναγκαιότητα του έργου, τότε αυτό μπορεί να προχωρήσει χωρίς την χρηματοδότηση αυτή, με ορατό τον κίνδυνο καταστροφής του αγωγού!!

Προφανώς υπάρχει έλλειμα επικοινωνίας μεταξύ των Υπηρεσιών του Υπουργείου, το οποίο αδυνατεί να απαντήσει σε ουσιώδη ερωτήματα που καίνε τον ταλαιπωρημένο πληθυσμό της Σαμοθράκης, ενώ η απάντηση ότι το έργο ενδέχεται να προχωρήσει με κίνδυνο καταστροφής του αγωγού μόνο νηπιακού επιπέδου και ασόβαρη μπορεί να χαρακτηριστεί!!

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την Ερώτηση:

http://www.parliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/10101240.pdf

Ακολουθούν ο σύνδεσμος με την Απάντηση:

http://www.parliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/10166943.pdf