Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η αποτελεσματική διαχείριση της λεκάνης απορροής του ποταμού Έβρου αποτελεί, με ευθύνη της κυβέρνησης, αντικείμενο διακρατικής συνεργασίας, ενώ απαιτείται η συστράτευση εξειδικευμένων έμπειρων επιστημόνων’. Συνέντευξη στην Δέλτα TV

Η διοργάνωση διημερίδας για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Έβρου και τις νέες καλλιεργητικές δυνατότητες, το οδοιπορικό του στις πληγείσες περιοχές του Έβρου και η ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού για διακρατική συνεργασία κι ενεργοποίηση των σχεδίων προστασίας, ήταν τα θέματα την συνέντευξης του βουλευτή κι Επίτιμου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Αναστασίου Δημοσχάκη στο δελτίο ειδήσεων της Delta Tv Αλέξ/πολης.

Μεταξύ άλλων είπε:

•H επιστολή του (28/03, βλ. http://www.dimoschakis.gr/?p=8661) προς τον Περιφερειάρχη Χρήστος Μέτιος αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρης Πέτροβιτς έχει σκοπό την διοργάνωση διημερίδας με εισηγήσεις διεθνών προσωπικοτήτων-επιστημόνων, που διαθέτουν την γνώση και την εμπειρία διαχείρισης υδάτινων πόρων, αλλά & προϋπηρεσία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) ώστε να παράσχουν συμβουλές για τις ενδεδειγμένες νέες καλλιέργειες.

•Ο ίδιος πραγματοποίησε οδοιπορικό-αυτοψία στις πληγείσες περιοχές και συνομίλησε με τους αγρότες, προκειμένου να διαμορφώσει ιδία άποψη για την έκταση των καταστροφών και τις συνέπειες των πλημμυρών, ώστε να την αποτυπώσει με κοινοβουλευτικές ενέργειες προς την Βουλή των Ελλήνων.

•Είναι ηχηρή η απουσία του κεντρικού κράτους, την στιγμή που θα έπρεπε κλιμάκια ειδικών, πολιτικών και θεσμικών παραγόντων να δίνουν το παρόν στον τόπο της καταστροφής και όχι να μεταθέτουν την ευθύνη της διαχείρισης της κρίσης στην τοπική αυτοδιοίκηση.

•Με Γραπτή Ερώτηση (2/4, βλ. http://www.dimoschakis.gr/?p=8696) έθεσε το ζήτημα της εφαρμογής των σχεδίων που έχουν εκπονηθεί από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων, όπως το Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνου Πλημμύρας της Λεκάνης Απορροής του Π. Έβρου, ενώ θα προχωρήσει σε νέες κοινοβουλευτικές ενέργειες για να διασφαλιστεί το ήδη πενιχρό εισόδημα των αγροτών.

Πειρισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί: