Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η ειρηνική συγκέντρωση της Ν. Ορεστιάδας έστειλε μήνυμα προς πολλούς σποδέκτες! Οι Ε Δ, τα Σ Α και η Δικαιοσύνη που είναι βασικοί πυλώνες του Κράτους χρειάζονται αναδιοργάνωση και εκσυχρονισμό! – Δηλώσεις στο Δημοτικό Κανάλι 1 του Δήμου Πειραιά

Για την συνεχώς κλιμακούμενη ένταση της Τουρκίας και την επιθετική ρητορική του Προέδρου της και για τα μηνύματα που έστειλε η χθεσινή ειρηνική εκδήλωση της Ν. Ορεστιάδας για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, καθώς και για τις επισκέψεις του Αντιπροέδρου της Ν Δ Κωστή Χατζηδάκη και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Ν Δ Νίκου Δένδια σε Ξάνθη κι Έβρο αντίστοιχα μίλησε σήμερα (12/03) στο Δημοτικό Κανάλι 1 του Δήμου Πειραιά 90,4FM ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

 • Από πέρυσι άρχισε την επιθετική ρητορική ο Τούρκος Προέδρος, αμφισβητώντας κατ’ αρχάς τη Συνθήκη της Λωζάνης. Η στάση αυτή πρέπει να προβληματίσει την Κυβέρνηση
 • Η Συνθήκη αυτή την εποχή που υπογράφτηκε ήταν επώδυνη και επαίσχυντη για τα Ελληνικά συμφέροντα, αλλά με το πέρασμα του χρόνου μέχρι σήμερα , παγίωσε την Ειρήνη και κατόρθωσε να στεριώσει τα σύνορά μας.
 • Αυτοί που έχουν τη σφραγίδα και την υπογραφή του Κράτους δεν μπορούν να χρησιμοποιούν την πολιτική των ανοιχτών συνόρων.
 • Οι προσφυγικοί και μεταναστευτικοί δρόμοι πολλές φορές μπορούν να μετεξελιχθούν & σε πολεμικούς , γιατί μέσω των δυο πρώτων μπορεί να διαγνώσει ο αντίπαλος τις ευπάθειες μας και σε δεδομένη περίπτωση μπορεί να τις εκμεταλλευτεί.
 • Την Κυριακή (11/03) πραγματοποιήθηκε η ειρηνική εκδήλωση της Ν. Ορεστιάδας για τους Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στη γειτονική χώρα και η οποία έστειλε μηνύματα προς την Κυβέρνηση αλλά και προς την ηγεσία και τον λαό της γειτονικής Χώρας με στόχο να κυριαρχήσει το πνεύμα καλής γειτονίας.
 • Θα ήταν σημαντικό να γίνει μια ανάλογη εκδήλωση από τους γείτονες και στην Ανδριανούπολη για να ασκήσουν την σχετική πίεση προς την ηγεσία της Χώρας τους .
 • Η Τουρκία έχει αλλάξει στάση τον τελευταίο καιρό κι εμείς πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση όχι με όρους και συμπεριφορές του παρελθόντος, αλλά αλλάζοντας την εθνική στρατηγική μας.
 • Πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στις Ε Δ, να ασχοληθούμε με την αναδιοργάνωσή τους και τον σωστό εξοπλισμό του. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και με τα Σ Α…
 • Ο ίδιος επισκέφτηκε την περασμένη Κυριακή (04/03) τη 16η Μ/Κ Μεραρχία στο Διδ/χο για να στηρίξει το στράτευμα, μετά την σύλληψη & κράτηση των δύο στελεχών του σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία.
 • Παράλληλα, επισκέφτηκε τη Ν. Βύσσα και τις Καστανιές για να εμψυχώσει και να στηρίξει τους κατοίκους στέλνοντας στους γείτονες μήνυμα νομιμότητας επισκεπτόμενος το Τελωνείο και το Σταθμό Ελέγχου Δ/ρίων στο συμφωνημένο – νομοθετημένο σημείο Εισόδου -Εξόδου Καστανιών -Ανδριανούπολης!
 • Οι Έλληνες στρατιωτικοί κινήθηκαν επί της οριογραμμής των συνόρων και δεν καταπάτησαν τα κυριαρχικά δικαιώματα της γειτονικής χώρας.
 • Είναι ενθαρρυντικό που ο Πρωθυπουργός υιοθέτησε την πρόταση του Κ. Μητσοτάκη για τη συγκρότηση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, που μπορεί να εξελιχθεί σε ένα χρήσιμο εργαλείο.
 • Η Κυβέρνηση όφειλε να ενημερώνει συνεχώς τους εταίρους στην Ε Ε, αλλά και τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ για την επιθετική ρητορική του γειτονικού κράτους.
 • Για λόγους υψηλού συμβολισμού επισκέφτηκε σήμερα (11/03) το Δ’ Σώμα Στρατού στην Ξάνθη ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος θα πραγματοποιήσει ώρα 18.30’ την πολιτική ομιλία του.
 • Αύριο (13/3) έρχεται στον Έβρο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν Δ, Νίκος Δένδιας, ο οποίος μαζί με τον Βουλευτή θα επισκεφτούν αρχικά τις Καστανιές στέλνοντας τα ανάλογα μηνύματα.
 • Συναντήθηκε την περασμένη Τετάρτη με τους γονείς του Δημητρίου Κούκλατζη, ενός εκ των δυο Στρατιωτικών που είναι κρατούμενοι στην Τουρκία, και τους απέστειλε μέσω αυτών το βιβλίο του “Από τον Έβρο… στην Κατεχάκη” για να το μελετήσουν γιατί μέσα απ’ αυτό θα αποκτήσουν επί πλέον ελπίδα , κουράγιο και δύναμη.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ