Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η στολή των Ευζώνων αποτελεί σύμβολο λεβεντιάς κι αντίστασης – Χαιρετισμός στην Έκθεση Ευζωνικής στολής στην Αλεξ/πολη

Στα πλαίσια των εγκαινίων της έκθεσης, ιδιαίτερου συμβολισμού, που έγιναν στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξ/πολης (22/11) με έργα του Ι.Μυλωνά, τα οποία ‘υμνούν’ την ιστορική διαδρομή της στολής των Ευζώνων, ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης λόγω απουσίας του, απέστειλε τον ακόλουθο χαιρετισμό:

“Αγαπητέ Πρόεδρε & εκλεκτά μέλη της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών,

Η σημερινή εκδήλωση, τα εγκαίνια της έκθεσης των έργων του ζωγράφου και ενδυματολόγου Γιάννη Μυλωνά, συνδέεται με ένα σύμβολο της ιστορίας και την διαδρομή του ελληνισμού, την τιμημένη στολή των Ευζώνων!

Η τέχνη έχει τον καλύτερο τρόπο να διηγείται ιστορίες συμβόλων! Η στολή των Ευζώνων αποτελεί σύμβολο λεβεντιάς κι αντίστασης, ενώ είναι ταυτισμένη με την ιστορία της νεότερης Ελλάδας.

Φέρει την αξιοσύνη όλων των Ελλήνων πολεμιστών που την καθαγίασαν με το τιμημένο αίμα για την ελευθερία.

‘Σκαρφάλωσε’ από τα βουνά και τις σπηλιές της Ελληνικής αντίστασης κατά των Τούρκων, στην Ανακτορική Φρουρά κι από εκεί στην σημερινή Προεδρική φρουρά, επιβεβαιώνοντας τον διαχρονικό συμβολισμό της.

Η ιστορία της στολής, και η ανθεκτική πορεία της επιβεβαιώνει ότι η παράδοση και η ιστορία είναι εδραιωμένη στην συνείδηση του κόσμου και συνυφασμένη με την ύπαρξη αυτού του κράτους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Στρατιωτικό Γραφείο Προεδρίας της Δημοκρατίας, την Λέσχη Αλεξανδρουπολιτών και το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης για την διοργάνωση και φιλοξενία της έκθεσης”.