Δημοσχάκης Αναστάσιος

Θύματα της στάσης πληρωμών οι αγρότες και οι επαγγελματίες του Έβρου για να επιτευχθούν τα εικονικά πλεονάσματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Συνέντευξη στον MAXIMUM FM!

Για την αποδεδειγμένη διαχειριστική αποτυχία της διοίκησης του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, αλλά και τους αγρότες που παραμένουν τρία χρόνια απλήρωτοι για το Μέτρο της Δάσωσης Γεωργικών Γαιών, μίλησε στον ρ/σ Maximum Maximumfm o βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε:

• Με Γραπτή Ερώτηση ζητά απαντήσεις από τον Υπουργό Υγείας για την άτυπη στάση πληρωμών που παρατηρείται από την διοίκηση του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης προς τους προμηθευτές, παρόλο το ποσό των 32εκ. € που διατίθεται ετησίως για τα λειτουργικά έξοδα του ιδρύματος.
• Οι προμηθευτές του νοσοκομείου, στην πλειοψηφία τους επαγγελματίες του Έβρου, παραμένουν απλήρωτοι, την στιγμή που τα αδιάθετα ποσά επιστρέφουν στην Τράπεζα της Ελλάδος, αντί να διοχετεύονται στην τοπική αγορά.
• Παράλληλα παταγώδης αποτυχία αποδεικνύεται και η λίστα χειρουργίων η οποία εξελίσσεται σε ταλαιπωρία αντί να διευκολύνει τους ασθενείς, καθώς μετά από 2 έτη εφαρμογής δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η καταχωρησή τους!
• Με τρείς Γραπτές Ερωτήσεις τα τελευταία τρία χρόνια διεκδίκησε και συνεχίζει να διεκδικεί την πληρωμή των αγροτών για το μέτρο Δάσωσης Γεωργικών Γαιών, παρά τις υπεκφυγές του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.
• Οι αγρότες που μπήκαν στο 20ετές πρόγραμμα της Ε.Ε. της δάσωσης γαιών με ακακίες κυρίως, αριθμούν γύρω στους 930 στον Έβρο, ενώ η πολυετής πλέον αναμονή πληρωμής οδηγεί τις οικογένειές τους στην ανέχεια και την απόγνωση.
• Η 9η Μαϊου είναι ημέρα μνήμης, καθώς σηματοδοτεί την λήξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, την λήξη των φασιστικών καθεστώτων και μια νέα σελίδα στην ιστορία της Ευρώπης!

Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στον ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί: