Δημοσχάκης Αναστάσιος

Οι αδικημένοι ‘Νέοι Αγρότες’ της ΠΑΜΘ, η ελεύθερη πτώση των τιμών του αιγοπρόβειου γάλακτος αλλά και οι επικίνδυνες εμπλοκές των αλιέων μας με την τουρκική παραβατικότητα στο Β/Αιγαίο, στην εκπομπή Αγροτικό Βήμα της Δέλτα Τηλεόρασης Αλέξ/πολης

Στην εκπομπή Αγροτικό Βήμα της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης Αλεξ/πολης μίλησε ο βουλευτής & Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης. Ανέδειξε τα ζητήματα της άδικης μεταχείρισης των υποψήφιων Νέων Αγροτών της ΠΑΜΘ, την κατακόρυφη πτώση της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος αλλά και την προκλητική συμπεριφορά & καταστρεπτική μανία των Τούρκων αλιέων στο Β/Αιγαίο.

Αναλυτικότερα είπε:

• Με Γραπτή Ερώτηση του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, την οποία συνυπέγραψαν, ο Βουλευτής Καβάλας, Ν.Παναγιωτόπουλος και ο Βουλευτής Δράμας, Δ.Κυριαζίδης, ζητά εξηγήσεις για την αδικία που έχουν υποστεί οι νέοι αγρότες της Αν. Μακεδονίας και Θράκης αναφορικά με το πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών» για τους επιλαχόντες νέους αγρότες.

•Το ποσό υπερδέσμευσης που λαμβάνει η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης για το πρόγραμμα αποτελεί μόλις το 9,57% του αρχικού προϋπολογισμού. Σε αντίθεση οι υπόλοιπες Περιφέρειες λαμβάνουν ποσά αυξημένα από 13,67% έως και 59,29%.

•Διεκδικεί για τους 269 νέους αγρότες της ΠΑΜΘ που έχουν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν στο πρόγραμμα, όπως συνέβη κατ’εξαίρεση με τους επιλαχόντες της Δ.Μακεδονίας επικαλούμενος το πνεύμα δικαίου στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης.

• Η συνεχής πτώση της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος, καθιστά την πλειοψηφία των αιγοπροβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων της χώρας μας ζημιογόνες.

• Οι κτηνοτρόφοι οδηγούνται σε μείωση του ζωϊκού κεφαλαίου για να ανταπεξέλθουν στο κόστος παραγωγής.

• Με Γραπτή Ερώτηση, που κατέθεσε μαζί με άλλους 6 βουλευτές της ΝΔ, καλεί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να διεκδικήσει στο συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. την σύσταση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας. Έτσι θα εξασφαλιστεί η προστασία τόσο του προϊόντος, όσο και των τιμών του αιγοπρόβειου γάλακτος.

• Επιπλέον με Γραπτή Ερώτηση του, την οποία συνυπέγραψαν Βουλευτές Καβάλας Ν.Παναγιωτόπουλος και Δράμας Δ.Κυριαζίδης, καλεί τους τέσσερις αρμόδιους υπουργούς, Εξωτερικών, Άμυνας, Ναυτιλίας και Αγροτικής Ανάπτυξης να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για το ζήτημα της προκλητικότητας των Τούρκων αλιέων στο Β/Αιγαίο.

• Συγκεκριμένα καλούνται οι υπουργοί να ενεργοποιήσουν όλες τις αποτρεπτικές δυνατότητες κατά της παραβίασης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από τους Τούρκους αλιείς, αλλά και να προστατεύσουν τόσο τους Έλληνες αλιείς όσο και τα αλιευτικά μας πεδία, από την καταστρεπτική, παράνομη & προκλητική αλίευση τους στα χωρικά μας ύδατα!