Δημοσχάκης Αναστάσιος

Οι Τουρκικές εκλογές θα κορυφώσουν την επιθετική ρητορική της γειτονικής χώρας με ΄καταναλωτές’ τους πολίτες της, παρατείνοντας ενδεχομένως την αγωνία όλων μας για το ζήτημα της παράνομης κράτησης των δυο στελεχών του Ε.Σ.

Συνέντευξη στο δίκτυο Hellas Net, για την πολυήμερη κράτηση των στελεχών του Ελληνικού Στρατού σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, τις ανεδαφικές διεκδικήσεις εκ μέρους της γειτονικής χώρας, αλλά και την δραματική τροπή που παίρνει το ζήτημα των μεταναστευτικών -προσφυγικών ροών στον Έβρο, στην Χώρα μας και στην Ευρώπη, έδωσε ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

· Η παράνομη σύλληψη & κράτηση των δυο στελεχών του Ελληνικού Στρατού σε φυλακές υψίστης ασφαλείας & η συσχέτιση τους με παράλογες απαιτήσεις – ταυτίσεις σε σχέση με την κράτηση των 8 Τούρκων στρατιωτικών, ορθώς απορρίφθηκε από το σύνολο του πολιτικού Κόσμου.

· Σε εκτέλεση της πρότασης του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη προς ΕΛΚ, εκδόθηκε ψήφισμα καταπέλτης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο εκφράστηκε με την συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της απελευθέρωσης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, το οποίο όμως ‘θάμπωσε’ επικοινωνιακά με την ταυτόχρονη προκήρυξη εκλογών στην γειτονική χώρα.

· H τουρκική προπαγάνδα έχει στόχο τους πολίτες της γειτονικής χώρας, τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της, την διεθνή κοινότητα αλλά και την Χώρα μας, προσπαθώντας να καλλιεργήσουν ένα κλίμα ηττοπάθειας και αλλαγών στο Αιγαίο.

· Δυστυχώς εκ μέρους της παρούσας κυβέρνησης διαπιστώνουμε πολυφωνία, καθώς δεν υφίσταται ένα ενιαίο κέντρο από το οποίο να εκπορεύεται μια ενιαία κι ομόφωνη εθνική πολιτική αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας.

· Κατέθεσε Γραπτή Ερώτηση, την οποία συνυπέγραψαν άλλοι 30 Βουλευτές της Ν.Δ., σχετικά με τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που παίρνουν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές στον Έβρο.

· Οι λανθασμένες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης στο ταυτισμένο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα και η λανθασμένη διαχείριση δημιούργησε συνθήκες ελλιπούς φύλαξης των συνόρων, υποβοηθώντας την ανεξέλεγκτη εισροή αλλοδαπών στην χώρα μας.

· Η κρίση δεν αποτελεί άλλοθι για την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει μηχανισμούς στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί: