Δημοσχάκης Αναστάσιος

Οφείλουμε να απαντήσουμε στην Τουρκική προκλητικότητα ως μέλη της Ε.Ε. απαιτώντας σεβασμό του Εθνικού και Διεθνούς Δικαίου και των Συνθηκών.

Για τις προκλήσεις Τούρκων Αξιωματούχων που επιβαρύνουν τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, για τους ατυχείς κυβερνητικούς χειρισμούς, για τα αγροκτηνοτροφικά προβλήματα & για το ταυτισμένο Μεταναστευτικό – Προσφυγικό ζήτημα, μίλησε σήμερα (9/11) ο Βουλευτής Έβρου & Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αναστάσιος Δημοσχάκης στον Maximum FM Αλεξ/πολης.

Αναλυτικότερα είπε:

•Ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης που επισκέφτηκε την Χώρα μας έχει ως αποκλειστική ενασχόληση τα θέματα των Τούρκων του Εξωτερικού, καθήκοντα με ιδιαίτερη σημειολογία.

•Κατά την επίσκεψή του, παρουσία του Έλληνα Υφυπουργού εξωτερικών, δεν σεβάστηκε τον Ελληνικό Νόμο, αγνόησε τους κανόνες καλής γειτονίας και παραβίασε εν ψυχρώ την Συνθήκη της Λωζάνης ενώ αμφισβήτησε τον χαρακτήρα της μειονότητας.

•Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν σωρεία παραβιάσεων των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου της Ελλάδας , ενέργειες αμφισβήτησης που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες.

•Υπάρχει μια στυγνή προπαγάνδα από την Τουρκική πλευρά με στόχο να δημιουργήσει προβλήματα στο εσωτερικό της Χώρας μας, κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν από τους θεσμικούς & Κυβερνητικούς παράγοντες.

•Η Ε.Ε.πρέπει να ενημερώνεται για τις συμπεριφορές των γειτόνων μας, κάτι που εξέφρασε από του βήματος της Βουλής και στον εκπρόσωπο της commission στην Ελλάδα, κ. Καρβούνη που παρίστατο χθες (8/11) ως ομιλητής στην Επιτροπή Εξωτ. Υποθέσεων & Άμυνας.

•Οι κανόνες καλής γειτονίας δεν γίνονται σεβαστοί από την Τουρκία κάτι που πρέπει να γνωστοποιείται στην Ευρώπη προκειμένου να υπάρχουν συνέπειες στο πλαίσιο της προενταξιακής της διαδικασίας.

•Είναι αδιανόητο στο πλαίσιο της ως άνω διαδικασίας να εξάγει προϊόντα χωρίς δασμούς στην Ε Ε , αλλά σε αυτά που εισάγει από αυτήν να επιβάλλει υψηλούς δασμούς με αποτέλεσμα η Πατρίδα μας να χάνει σε κάθε περίπτωση!

•Επίσης αυτό τον καιρό η γειτονική Χώρα προβαίνει στην καύση καλαμιών απέραντων ορυζώνων ,το δε καλοκαίρι δεν κάνει τους απαραίτητους ψεκασμούς κατά αιματοφάγων εντόμων στις παρέβριες περιοχές περιφρονώντας έτσι κανόνες και ευρωπαϊκές οδηγίες.

•Από το βήμα της Γερουσίας ζήτησε να απαντήσει προσεχώς ο Υπουργός Εξωτερικών για την μυστική ατζέντα των συνομιλιών του Αντιπρόεδρου της Τουρκικής Κυβέρνησης με τον Έλληνα Υπουργό Παιδείας.

•Περιμένει η Ν Δ με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις του κ. Γαβρόγλου στο προσεχές Περιφ. Συνέδριο Αν. Μακ. & Θράκης, καθώς είναι υπεύθυνος για περίεργη μεταφορά του μεταπτυχιακού εξειδίκευσης από το Παδαγωγικό του ΔΠΘ στο αντίστοιχο του Αριστοτελείου την στιγμή που το ΔΠΘ είχε προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες.

•Στα πλαίσια της τήρησης του άρθρου 12 κώδικα Σένγκεν υποχρεούται η Ελλάδα σε ορθή φρούρηση των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της χώρας μας και της Ευρώπης.

•Η κυβέρνηση δημιούργησε μια ‘Αγχείλιο πτέρνα’ στην συνοριακή φύλαξη του Έβρου υποβιβάζοντας το ΤΣΦ Τυχερού σε γραφείο αλλά κι αποδυναμώνοντας το σε ανθρώπινο δυναμικό και μειώνοντας δραματικά τις ενισχυτικές δυνάμεις.

•Στο προσεχές Περιφερειακό Συνέδριο που θα γίνει στην Κομοτηνή κάλεσε όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους των αγροκτηνοτρόφων να παραστούν σε αυτό και να ζητήσουν απαντήσεις από τους αρμοδίους Υπουργούς τόσο για τις καθυστερήσεις των πληρωμών όσο & για το σοβαρό ζήτημα – πρόγραμμα της απονιτροποίησης που δεν θα συμπεριλάβει τις περιφέρειες του Σουφλίου, του Διδ/χου & της Ορεστιάδας …

•Έχει κατατεθεί ερώτηση από τον Τομέα Άμυνας της Ν.Δ. για το επίδομα παραμεθορίου, το οποίο αποτελεί υπόσχεση εδώ και καιρό, αλλά δεν έxουν δοθεί ακόμη απαντήσεις.