Δημοσχάκης Αναστάσιος

Ο Κων/νος Κουρτίδης ‘επέστρεψε’ στο σπίτι του! Μια εκδήλωση αφιερωμένη στον σπουδαίο Θρακιώτη ιατρό, δάσκαλο, πολιτικό και συγγραφέα στο Μουσείο Μετάξης Σουφλίου!!

Mια σπουδαία προσωπικότητα της Θράκης τιμήθηκε στην εκδήλωση, που έγινε την Κυριακή 25/11/18 & στην οποία παρέστη ο Βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αναστάσιος Δημοσχάκης, στο Μουσείο Μετάξης Σουφλίου, το κτίριο του οποίου υπήρξε και η μόνιμη εν ζωή κατοικία, του σπουδαίου Κων/νου Κουρτίδη!

Μέσα από την υπέροχη παρουσίαση του Μιχάλη Πατέλη φωτίστηκε αρκετά η ζωή & η προσφορά του Κων/νου Κουρτίδη!

Υπήρξε από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες προσωπικότητες στον Θρακικό χώρο, γράφοντας ιστορία ως αριστούχος διδάκτωρ της Ιατρικής, ως βουλευτής, κι αργότερα ως Υπουργός Βόρειας Ελλάδας.

Αγωνίστηκε από το βήμα της Βουλής για την αποκατάσταση των προσφύγων, προβάλλοντας τα ζητήματα της στέγασης και της περίθαλψης των ξεριζωμένων, από τις πατρογονικές εστίες, ελλήνων.

Παρουσίασε σημαντική πολιτική δράση μέσα από καθοριστικές & καινοτόμες πολιτικές αποφάσεις!

Επέδειξε πολυτάλαντο συγγραφικό έργο & άφησε σπουδαίες Ιστορικές & Λαογραφικές μελέτες καθώς & σπάνια χρονογραφήματα του τόπου μας !

Στο χαιρετισμό του ο βουλευτής, εξήρε το έργο του Κ.Κουρτίδη όπως αυτό φωτίστηκε από την ιστορική έρευνα & παρουσίαση του Μ.Πατέλη.

Δεσμεύτηκε ότι όλες οι παρόμοιες προσωπικότητες της Θράκης, θα πρέπει να καταγραφούν & να αναδειχθούν από το Τμήμα Ιστορίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης για την σπουδαία προσφορά τους προς την Πατρίδα!