Δημοσχάκης Αναστάσιος

Παγκόσμια Ημέρα για Άτομα με Αναπηρία: ημέρα απολογισμού & σχεδίασης από την Πολιτεία & την Κοινωνία!

Η Παγκόσμια Ημέρα (3/12 ) για Άτομα με Αναπηρία καθιερώθηκε ως ημέρα απολογισμού & σχεδίασης από την Πολιτεία & την Κοινωνία!

Οι ίσες ευκαιρίες, η εκπαίδευση απασχόληση, η πρόνοια, η προσβασιμότητα & η πλήρης περίθαλψη αποτελούν πυλώνες του ΟΗΕ & της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής (2010-2020) & με την οποία οφείλουμε ως Ελλάδα να συμπλεύσουμε.

Χθες (2/12) βράδυ στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Αλεξ/πολης οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ευφυώς λαϊκίζοντες μετατράπηκαν για άλλη μια φορά σε Πόντιους Πιλάτους!

Αδιαφόρησαν για τα μείζονα θέματα των ατόμων με αναπηρία που ανέδειξε ο αρμόδιος Σύλλογος, απέφυγαν να απολογηθούν για τα (μη) πεπραγμένα και παρέμειναν ακίνητοι, καθιστοί, σιωπηλοί & άλαλοι!

Στηρίζουμε ως ΝΔ τον αρμόδιο Νομαρχιακό Σύλλογο Έβρου για την αξιοπρεπή στέγαση του σε κεντρικό κτίριο της Αλεξ/πολης.

Διεκδικήσαμε μαζί την έκδοση των Δελτίων Μετακίνησης, την κατάργηση του παραβόλου εξέτασης από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) και την στελεχιακή ενίσχυση των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας.

Ως Τομέας Άμυνας συνεχίζουμε να στηρίζουμε τα στελέχη των ΕΔ & ΣΑ με βαριά αναπηρία & να διεκδικούμε την επίλυση των δικαίων αιτημάτων τους!

Θερμά συγχαρητήρια σε διοργανωτές, εθελοντές και σε όσους συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στην υπέροχη εκδήλωση!!