Δημοσχάκης Αναστάσιος

Παράδοξος κι ανίερος ο ‘γάμος’ των ΤΕΙ της ΠΑΜΘ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μόνο ο Υπουργός Παιδείας χαίρεται με αυτό το ‘προξενιό’… Συνέντευξη στο Alpha 88,6 FM Καβάλας

Για την Κυβέρνηση, η οποία με την παράλογη απόφαση του Υπουργού Παιδείας επιχειρεί να υφαρπάξει τα ΑΤΕΙ που εδρεύουν και λειτουργούν εντός της Περιφέρειας ΑΜΘ και να τα υπαγάγει στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αλλά και για τις παρά φύσιν, πρόχειρες,  βιαστικές και χωρίς μελέτη δομικές αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα,  μίλησε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αναστάσιος Δημοσχάκης στον ρ/σ Alpha 88,6 Καβάλας.

Συγκεκριμένα είπε:

  • Με τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας προκαλείται αναντιστοιχία των ορίων της διοικητικής Περιφέρειας με αυτών της λειτουργίας των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Χώρας, με το να υπαγάγει τα ΑΤΕΙ της ΑΜΘ στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αγνοώντας και προσπερνώντας το ΔΠΘ.
  • Το Διεθνές Πανεπιστήμιο υφίσταται από το 2008 και στην λειτουργία του συμπεριλαμβάνει μόνο ξενόγλωσσα μεταπτυχιακά προγράμματα για Έλληνες και Αλλοδαπούς Σπουδαστές. . . . Δεν ενδείκνυται η συγχώνευση των ΑΤΕΙ της ΑΜΘ, γεγονός που προκάλεσε και την πρόσφατη παραίτηση του Πρύτανη του Διεθνούς Πανεπιστημίου.
  • Η Ν Δ δια του Προέδρου της Κ. Μητσοτάκη αλλά και μέσα από την δήλωση της αρμόδιας Τομεάρχου Ν.Κεραμέως έχει δηλώσει ότι για να υλοποιούνται δομικές αλλαγές στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα , απαιτείται διαβούλευση, σοβαρή μελέτη κι ορθός σχεδιασμός.
  • H πρόθεση της ΝΔ είναι, μετά την νικηφόρο εκλογική αναμέτρηση, να αναστείλει την εφαρμογή αυτών των αλλαγών, καθώς υλοποιούνται χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, χωρίς να λαμβάνονται υπ´ όψιν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης και χωρίς μέριμνα για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.
  • Οι τρεις βουλευτές της Ν.Δ. της ΠΑΜΘ τόσο μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο όσο και με συνεχείς επαφές με τους θεσμικούς εκπροσώπους της περιοχής, προσπαθούν να αναχαιτίσουν τις καταστροφικές συνέπειες των εγωιστικών και διχαστικών αποφάσεων του Υπουργού Παιδείας και τον παραγκωνισμό του ΔΠΘ και της ΠΑΜΘ!

Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στο ηχητικό εδώ