Δημοσχάκης Αναστάσιος

Στα… χνάρια του ΥΠΕΞ και το Υπουργείο Υποδομών- Μεταφορών! Ολιγωρεί για τη σιδηροδρομική γραμμή Μπακού – Βιέννη, πετάει το μπαλάκι στην ΕΡΓΟΣΕ! Σφυρίζουν αδιάφορα και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού!

Μετά το ΥΠΕΞ (διαβάστε την απάντησή του σε αυτό το link http://www.dimoschakis.gr/?p=9572)  απάντηση έδωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης  και την οποία συνυπέγραψαν ο Βουλευτής Σερρών και Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Ν Δ Κώστας Καραμανλής, ο Βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Βουλευτής Δράμας, Δημήτρης Κυριαζίδης, σχετικά με το γεγονός ότι ο Έβρος δεν συμπεριλήφθηκε στη σιδηροδρομική γραμμή Μπακού Αζερμπαϊτζάν  – Βιέννη Αυστρίας.

Το Υπουργείο Υποδομών με την απάντησή του παίζει ρόλο διαμετακομιστικό και διαβιβαστικό και δεν παράγει πολιτικές διεθνών μεταφορών, όπως οφείλει.

Απέδειξε ότι δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου για τη συγκεκριμένη γραμμή και για τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας αλλά και του Νομού μας.

Συνεχίζει να λειτουργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, καθώς δεν ενδιαφέρεται, έστω και την τελευταία στιγμή να περισώσει ότι μπορεί ώστε η Ελλάδα να αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό του νέου Orient Express στην Ευρώπη και στην περιοχή μας.

Απλώς παραπέμπει σε σχετικό έγγραφο της ΕΡΓΟΣΕ, η οποία όπως η ίδια υπογραμμίζει, δεν έχει καμία αρμοδιότητα στη λειτουργία της σιδηροδρομικής υποδομής ή στον σχεδιασμό των δρομολογίων Επί πλέον καταγράφει τον σχεδιασμό των έργων υποδομής που έχει προγραμματίσει να κάνει στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Το Υπουργείο φαίνεται από την απάντησή του ότι δεν θα προβεί σε καμία κίνηση για να ενταχθεί στο μέλλον ο Νομός Έβρου στο συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Και είναι κρίμα που οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Έβρου αντί να συνδράμουν κι αυτοί από την πλευρά τους στο να ενταχθεί ο Νομός μας στο συγκεκριμένο δρομολόγιο, επιλέγουν το δρόμο της φτηνής κριτικής, του ανέξοδου σχολιασμού, χωρίς να ενδιαφέρονται για τις ουσιαστικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής μας.

Διαβάστε την Ερώτηση σε αυτό το link https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/10751907.pdf

Διαβάστε την απάντηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε αυτό το link https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/10777433.pdf

Διαβάστε το έγγραφο της ΕΡΓΟΣΕ σε αυτό το link https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/10777434.pdf