Δημοσχάκης Αναστάσιος

Στελεχιακή ‘αφαίμαξη΄του ΔΠΘ με τις μεθοδεύσεις του Υπουργού Παιδείας!! Νομοθετημένη και μεθοδευμένη η ‘αρπαγή’ καθηγητών που απειλεί με κλείσιμο τις σχολές! Συνέντευξη στον Status Radio 94,2

Για την απροσχημάτιστη εχθρότητα με την οποία πλέον βάλλεται το ΔΠΘ από τον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος το ‘καθηγητοκλέβει’ για να στελεχώσει άλλα πανεπιστήμια της χώρας, και την σχετική Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ζητώντας εξηγήσεις, μίλησε στον StatusRadio 94.2 Αλέξ/πολης ο βουλευτής Έβρου, κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Stavros Apostolidis, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Συγκεκριμένα είπε:

– Ο Υπουργός Παιδείας, εκμεταλλευόμενος πρωτάκουστο νόμο που θέσπισε, απέσπασε μια εγκεκριμένη και κατοχυρωμένη θέση καθηγητή ΔΕΠ Παθολογικής Ανατομίας από την Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ, με προορισμό το Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής.

– Τα τελευταία χρόνια αφυπηρέτησαν ή παραιτήθηκαν 42 μέλη ΔΕΠ από την Ιατρική Σχολή ενώ αναμένεται να αφυπηρετήσουν άλλα 7 μέλη οδηγώντας την σχολή σε οριακό σημείο λειτουργίας.

– Με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ζητά εξηγήσεις για την στάση του Υπουργού, υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά την κρισιμότητα της απρόσκοπτης λειτουργίας του ΔΠΘ.

– Ο συγκεκριμένος υπουργός δεν υποστηρίζει το ΔΠΘ όπως κατ´επανάληψιν αποδεικνύει με τις λαθεμένες & εχθρικές πολιτικές που εφαρμόζει!

– Παράδειγμα αποτελεί ότι δεν υιοθέτησε την πρόταση του για τη σύσταση απαραίτητης έδρας καθηγητού Σηροτροφίας /Μελισσοκομίας στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας όπως ζητήθηκε τόσο από παράγοντες της παραγωγής – εκμετάλλευσης μετάξης, όσο & από τους θεσμικούς του κεντρικού & Β/Έβρου!

Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στο ηχητικό που ακολουθεί: