Δημοσχάκης Αναστάσιος

Στην πράξη θα αποδειχθεί αν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει θετική διάθεση να ικανοποιήσει τα αιτήματα των ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ – Δηλώσεις στη Δέλτα Τηλεόραση

Για τη συζήτηση που έγινε την Πέμπτη (13/07)  στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με την Επίκαιρη Ερώτηση που είχε υποβάλει για τα προβλήματα στη λειτουργία των ΤΟΕΒ – ΓΟΕΒ μίλησε στη Δέλτα Τηλεόραση Αλεξ/πολης ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

 

Συγκεκριμένα είπε ότι:

 

  • Τα αλλεπάλληλα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στον Έβρο την περίοδο 2014-15 κατέστρεψαν τα αντιπλημμυρικά και τα αρδευτικά έργα, ενώ τα φερτά υλικά δημιούργησαν πολλά προβλήματα στα κανάλια καθώς και σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις με αποτέλεσμα να καταστούν δύσχρηστα.
  • Οι ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα με τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς της ΔΕΗ και ελλοχεύει ο κίνδυνος διακοπής της ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια.
  • Ζήτησε, στο περιθώριο της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης, να συμπεριληφθούν στο νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ οι εκτάσεις που έχουν πραγματική ανάγκη άρδευσης όπως της Ορεστιάδας,  του Διδ/χου, του Σουφλίου, του Τυχερού, των Φερών και της Αλεξ/πολης, με την προϋπόθεση να προηγηθούν σε αυτές οι απαιτούμενοι αναδασμοί.
  • Θα πρέπει να υποβάλλουν οι ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ του Έβρου αιτήματα οικονομικής ενίσχυσής τους προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που δείχνει να έχει τη θέληση να τα ικανοποιήσει.
  • Είναι επιφυλακτικός, πάντως, γι’ αυτό το θέμα καθώς το Υπουργείο στην αρχική απάντηση του στη γραπτή Ερώτηση που είχε υποβάλλει για το συγκεκριμένο θέμα δεν είχε δείξει διάθεση να ικανοποιήσει αυτά τα αιτήματα.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις