Δημοσχάκης Αναστάσιος

Το Διδ/χο «φόρεσε τα καλά του» και τίμησε με κάθε μεγαλοπρέπεια τη μνήμη του Αγ. Ιωάννη Βατάτζη

Με διήμερες εκδηλώσεις, στις οποίες παραβρέθηκε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, τίμησε το Διδ/χο με κάθε μεγαλοπρέπεια τον Άγ. Ιωάννη Βατάτζη, ο οποίος διετέλεσε Αυτοκράτορας της Νίκαιας, επιδεικνύοντας πολυποίκιλο έργο και συμβάλλοντας στην οικονομική ανάκαμψη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, ενώ η Ορθόδοξη Εκκλησία μας τον ανακήρυξε Άγιο με το προσωνύμιο «Ελεήμων».

Χθες (03/11) πραγματοποιήθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός στον τοπικό ΙΝ του Αγ Ιωάννη Βατάτζη , έργο του χοροστατούντος Μητροπολίτη μας κ.κ Δαμασκηνού, στον οποίο ανήκει κι η εμπνευσμένη πρωτοβουλία καθιέρωσης ως εορτής της μνήμης του Αγ. Ιωάννη Βατάτζη στην πόλη των Κάστρων και των Θρύλων!

Στη συνέχεια  ακολούθησε η τελετή αδελφοποίησης των Δήμων Διδ/χου και Άρτας, με την οποία επιστεγάστηκαν οι κοινές βυζαντινές ρίζες των δύο πόλεων, καθώς ο Αγ. Ιωάννης Βατάτζης και η Αγ. Θεοδώρα, πολιούχος της Άρτας, καταγόμενοι κι οι δυο από το Διδ/χο, αφού με τα τέκνα τους συγγένεψαν, συνεργάστηκαν τα τότε Κράτη τους για την ανακατάληψη της Κωνσταντινούπολης.

Σήμερα (04/11) το πρωί πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική & πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον ομώνυμο ΙΝ , ενώ το απόγευμα (18:30) θα διεξαχθεί Επιστημονική Εσπερίδα, όπου θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες, που έχουν διεισδύσει στο έργο και στη ζωή του Αγ.Ιωάννη Βατάτζη του Ελεήμονος , με αιχμή του δόρατος τους δημιουργικούς κι ακούραστους  ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ…!