Δημοσχάκης Αναστάσιος

Το επικίνδυνο επαρχιακό οδικό δίκτυο στον Έβρο, η προσπάθεια του να ενεργοποιήσει συνεργασίες με στόχο την βέλτιστη λύση, αλλά και η σοβαρή καμπή στην οποία βρίσκεται η ελληνική κτηνοτροφία στο Ράδιο Δέλτα FM 102.3

Για τις ενέργειές του όσον αφορά τα προβλήματα που αφουγκράζεται τόσο από τους πολίτες όσο και από τις επισκέψεις που πραγματοποιεί σε όλο τον Έβρο, αλλά και την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος της κτηνοτροφίας, μίλησε στο ρ/σ Δέλτα FM 102,3 ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.
 
Συγκεκριμένα είπε:
  • Από την επικοινωνία του με πολίτες αλλά και από τις περιοδείες που πραγματοποιεί ο ίδιος σε όλο τον Νομό διαπιστώνει προβλήματα, τα οποία φροντίζει ως οφείλει να τα γνωστοποιεί στις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και σε θεσμικούς παράγοντες της περιοχής.
  • Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η επιστολή που απέστειλε όσον αφορά το οδικό δίκτυο Ελαφοχωρίου-Χιονάδων, το οποίο βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση, όπως του υπέδειξαν πολίτες αλλά κι όπως ο ίδιος διαπίστωσε κατόπιν επίσκεψης στην περιοχή.
  • Με τις επιστολές του στοχεύει στην ενημέρωση των αρμοδίων αλλά και σε συνέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν ανάμεσα σε δήμους, υπηρεσίες της Περιφέρειας σε συνδυασμό με τον κονοβουλευτικό έλεγχο που ο ίδιος ασκεί με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τις υποδομές στον Νομό.
  • Όπως ανέδειξε πρόσφατα με Γραπτή Ερώτηση, που κατέθεσε μαζί με άλλους 6 βουλευτές της ΝΔ, η κτηνοτροφία στην χώρα μας έχει συρρικνωθεί ανησυχητικά ενώ η κυβέρνηση επιδεικνύει αδιαφορία και αδυναμία διαχείρισης τους προβλήματος.
  • Με την Γραπτή Ερώτηση εγκαλείται ο αρμόδιος υπουργός να προβεί σε όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να σταματήσει ο κατήφορος του κλάδου που εξαναγκάζει τους κτηνοτρόφους να παραιτηθούν από την προσπάθεια και να τραπούν στην μετανάστευση.
  • Η ΝΔ πιστεύει στο εξορθολογισμό των εισφορών και των φορολογικών επιβαρύνσεων προκειμένου να ενισχυθεί έμμεσα ο κλάδος, καθώς επίσης και στην στήριξη ενεργειών όπως η σύσταση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας με σκοπό την προστασία τόσο των κτηνοτρόφων αλλά και του τελικού προϊόντος.
Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στο ηχητικό αρχείο που ακολουθεί: