Δημοσχάκης Αναστάσιος

Το κυνήγι του στρατηγικού επενδυτή για την ακέφαλη ΕΒΖ, τα ασυγκόμιστα τεύτλα και η ανασφαλής επόμενη καλλιεργητική περίοδος στο Δελτίο Ειδήσεων της Δέλτα Τηλεόρασης

Για τις άθλιες κυβερνητικές πολιτικές όσον αφορά την λειτουργία της ΕΒΖ, τα προβλήματα των τευτλοκαλλιεργητών και την έντονη κοινοβουλευτική πίεση που άσκησε προκειμένου να εξασφαλιστούν οι οικονομικές απολαβές των αγροτών, μίλησε το δελτίο ειδήσεων της Δέλτα Τηλεόρασης ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

•Οι νέες παραιτήσεις της διοίκησης της ΕΒΖ, οι απλήρωτοι αγρότες & τα ασυγκόμιστα τεύτλα αποτελούν το σκηνικό καταστροφής της ΕΒΖ με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

•Η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή, λύση που είχε επιδιωχθεί από την Ν.Δ., δρομολογείται τώρα με την γνωστή καθυστέρηση και βραδύτητα που χαρακτηρίζει τις κυβερνητικές παρεμβάσεις για την ΕΒΖ.

•Οι διορισμένες διοικήσεις αποχώρησαν σηκώνοντας τα χέρια, η καμπάνια ξεκίνησε με καθυστέρηση και είχε μικρή διάρκεια, με αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή των αγροτών.

•Οι διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας κι Ανάπτυξης κ. Χαρίτση ότι ο ΕΛΓΑ θα επιληφθεί του ζητήματος της αποζημίωσης των αγροτών, δυστυχώς δεν μπορεί να ισχύουν διότι δεν προβλέπεται από τον κανονισμό του οργανισμού.

Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στο ηχητικό που ακολουθεί: