Δημοσχάκης Αναστάσιος

Ανοικτή επιστολή Αν. Δημοσχάκη προς τη Νεολαία

Νέες και Νέοι,

Διανύουμε μια πρωτοφανώς δύσκολη περίοδο. Όχι μόνο οικονομικά, αλλά και πολιτικά και κοινωνικά. Και στο επίκεντρο των ραγδαίων και εν πολλοίς αρνητικών αλλαγών που βιώνουμε βρίσκεστε εσείς, οι νέοι μας. Άνθρωποι με γνώσεις,με διάθεση για δουλειά, με όραμα. Που δεν μπορείτε όμως να απλώσετε τα φτερά σας, να μετουσιώσετε αυτήν την φλόγαπου έχετε μέσα σας σε σαφή δημιουργικότητα. Και αυτό είναι χειρότερο από κάθε δυσβάσταχτο μέτρο, από κάθε άδικηφορολογία, από κάθε πισωγύρισμα των μεταρρυθμίσεων. καταδικάζεις έναν νέο άνθρωπο! Στην απραξία, στην στασιμότητα, στην μοίρα μιας υποτιθέμενα χαμένης γενιάς…!

Εμείς όμως πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Να προχωρήσουμε μπροστά. Και αυτό θα γίνει με κύριο όχημα εσάς!Την νέα γενιά. Και για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να παρουσιάσουμε ένα σαφές σχέδιο βελτίωσης και ενίσχυσης δύο σημαντικών τομέων, των δύο σημαντικότερων πυλώνων της πραγματικότητας ενός νέου ανθρώπου: Το ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ και την ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Επιπροσθέτως, πρέπει να συζητήσουμε και για το αύριο του τόπου μας, του Έβρου. Για το Όραμά μας, το οποίο βασίζεται στο τρίπτυχο:

  1. ΠΡΟΤΥΠΟ ΝΟΜΟΥ Ο ΕΒΡΟΣ ΣΕ ΟΛΑ! Επιχειρηματικότητα, παιδεία, υγεία, ασφάλεια, ποιότητα ζωής!
  2. ΠΡΟΟΔΟΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ! Στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας & αναβάθμιση των εθνικών υποδομών!
  3. ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ Ο ΕΒΡΟΣ! Συμπλεγματική σύζευξη όλων των μεταφορικών δικτύων και υποδομών!

Συνθέτοντας το οριζόντιο οραματικό μας τρίπτυχο για τον Έβρο με τους κάθετους πυλώνες παρέμβασης για τους νέους, μπορούμε να σχεδιάσουμε μια σειρά συγκεκριμένων ενεργειών και δράσεων, ώστε να δώσουμε πίσω στους νέουςμας την αξιοπρέπειά τους και την όρεξη να κάνουν όνειρα. Συγκεκριμένα προτείνουμε:

  • Εμπροσθοβαρή προγράμματα στο νέο ΕΣΠΑ για τη δημιουργία νέων και καινοτόμων επιχειρήσεων, ΑΜΕΣΑ. Επιπλέον κίνητρα σε περιοχές με ειδικά χαρακτηριστικά, όπως ό Έβρος.
  • Μέσα από τη νέα ΚΑΠ να δοθεί ώθηση στους Νέους Αγρότες, αλλά και στην επιστημονική και τεχνική βελτίωσητου παραγωγικού μας μοντέλου. Ειδικά για τον Έβρο, δημιουργία Κτηνιατρικής Σχολής και σύνδεσής της με τηνθωράκιση του ζωικού κεφαλαίου.
  • Έμφαση στην έρευνα. Άρση εμποδίων και στρεβλώσεων. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούποληςμπορεί να γίνει αιχμή του δόρατος στην Έρευνα, ενώ η ιδιαίτερη μορφολογία του Έβρου προσφέρεται για γεωτεχνική και αγροτική έρευνα.
  • Ανάδειξη όλων των ουσιαστικών πλεονεκτημάτων του Έβρου και ανάπτυξη βασισμένη σε τομείς κλειδιά πουμπορούν να απορροφήσουν νέους επιστήμονες και εργαζόμενους: Τουρισμός, Logistics-Μεταφορές, Πολιτισμός,Μεταποίηση.
  • Διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας. Από την κατάργηση της γραφειοκρατίας, έως την αναμόρφωση τουπτωχευτικού κώδικα, ώστε οι νέοι μας να μην φοβούνται να επιχειρήσουν, να δοκιμαστούν, να μάθουν. Να μηνφοβούνται να ονειρευτούν.

Αυτά και άλλα πολλά πρέπει να τεθούν ως προτεραιότητα. Για να μπορέσουν ο Έβρος και η Ελλάδα να κρατήσουντα παιδιά τους εντός συνόρων, με προοπτική και όραμα για το μέλλον!

Ξεκινάμε με την Νεολαία μας!

Epistoli Neous