Δημοσχάκης Αναστάσιος

Απαξιωτική και προσβλητική για τους Εβρίτες η απάντηση του Υπουργείου Υγείας για τα αιμοληπτήρια!- Δηλώσεις στην Δέλτα Τηλεόραση

Για το δίφωνο και διπρόσωπο χαρακτήρα της απόκρισης του Υπουργείο Υγείας στην Κοινοβουλευτική Αναφορά που αφορά στην παύση λειτουργίας αιμοληπτηρίου στην περιοχή των Δικαίων, μίλησε στην Δέλτα Τηλεόραση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης.
 
Αναλυτικότερα δήλωσε:
 
·       Κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά γνωστοποιώντας την δυσμενή θέση στην οποία έρχονται οι κάτοικοι των Δικαίων και των γύρω περιοχών με την παύση λειτουργίας των αιμοληπτηρίων.
·       Η απάντηση του Υπουργού ήταν ότι υπήρξε κατάχρηση της λειτουργίας των αιμοληπτηρίων και ότι οι μικροβιολόγοι μπορούν πλέον να ιδρύουν διαγνωστικά εργαστήρια όπου επιθυμούν.
·       Διαφορετική ωστόσο απάντηση έδωσε το Υπουργείο Υγείας σε Ερώτηση που κατατέθηκε για το ίδιο θέμα από Κυβερνητικούς βουλευτές, ενημερώνοντας ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για το θέμα των αιμοληπτηρίων σε μειονεκτικές περιοχές.
·       Πρόκειται για μια προσβλητική, απαξιωτική και μειωτική αντιμετώπιση όχι μόνο ενός εκλεγμένου μέλους του κοινοβουλίου, αλλά πολύ περισσότερο των κατοίκων αυτών των περιοχών που αναμένουν να ενημερωθούν για το φλέγον ζήτημα.
·       Την ίδια μέρα, για το ίδιο ζήτημα, ο ίδιος Υπουργός υπογράφει διαφορετικές απαντήσεις που αφορούν στο φλέγον ζήτημα της υγειονομικής περίθαλψης μιας ακριτικής περιοχής.
·       Αναμένουμε περισσότερη ευαισθησία και προσοχή από το Υπουργείο στην εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των αιμοληπτηρίων στον ακριτικό Έβρο και για λόγους θωράκισης της εθνικής ασφάλειας.
·       Είναι τόσο ζήτημα ατομικής αξιοπρέπειας των παιδιών μας, των γονιών μας και των παππούδων μας, όσο και ζήτημα ενίσχυσης και προστασίας του πληθυσμού που ζει στα σύνορα της Χώρας μας.