Δημοσχάκης Αναστάσιος

Απλήρωτοι τευτλοπαραγωγοί, απλήρωτοι συνταξιούχοι κι ‘ακρωτηριασμός’ των σιδηροδρομικών δρομολογίων στον Έβρο – Συνέντευξη στον ρ/σ Status FM

Oι απλήρωτοι τευτλοπαραγωγοί, οι επίσης απλήρωτοι συνταξιούχοι του πρώην ΟΓΑ, αλλά και η θλιβερή εξέλιξη με την ακύρωση των δρομολογίων του Intercity Αλεξανδρούπολης -Δικαίων κι αντίστροφα, ήταν τα αντικείμενα της συνέντευξης του βουλευτή κι Επίτιμου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Αναστασίου Δημοσχάκη στον ρ/σ STATUS FM. 
 
Αναλυτικότερα είπε:
  • Ο Έβρος και η Θράκη είναι ιστορικά περιοχές ταυτισμένες με την λειτουργία των δυο εργοστασίων Ζάχαρης, το ένα στην Ορεστιάδα, με σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, και το άλλο της Ξάνθης να είναι κλειστό . 
  • Κατατέθηκε Γραπτή Ερώτηση σχετικά με την καταβολή των οφειλομένων για το 2017 στους τευτλοπαραγωγούς, αλλά και με διευκρινήσεις για την τύχη των 50 και πλέον παραγωγών που έχουν μείνει με 2500 στρέμματα ασυγκόμιστα τεύτλα.   
  • Η νέα καλλιεργητική περίοδος, η οποία σχεδιάζεται αυτή την στιγμή, θα μας βρει με παραγωγούς δικαιολογημένα απρόθυμους να καλλιεργήσουν τεύτλα, καθώς προδόθηκαν οι προσδοκίες που είχαν ως προς τις πληρωμές τους. 
  • Οι ταλαιπωρημένοι συνταξιούχοι του πρώην ΟΓΑ αναμένουν την σύνταξή τους, η οποία όφειλε να αρχίσει να καταβάλλεται από 01/01/2017, για όσους συμπληρώνουν το 67ο έτος, ωστόσο οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους παραμένουν ‘κενοί’ !
  • Το ζήτημα αναδείχθηκε με Γραπτή Ερώτηση στην Βουλή κι αφορά σχεδόν κάθε σπίτι στον Έβρο, άμεσα ή έμμεσα, καθώς οι συντάξεις είναι αυτές που στην πλειοψηφία συνεισφέρουν στον οικογενειακό προϋπολογισμό παιδιών κι εγγονιών. 
  • Η πρόσφατη εξέλιξη που αφορά στην κατάργηση των δυο δρομολογίων της αμαξοστοιχίας Intercity από τα Δίκαια προς την Αλεξανδρούπολη και αντιστρόφως είναι μια τραγικά αρνητική κι απαράδεκτη απόφαση για το σύνολο του Νομού Έβρου.  συνταξιούχοι ο
  • Στην ευρύτερη γειτονιά μας συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές στα σιδηροδρομικά δίκτυα Τουρκίας και Βουλγαρίας κι εμείς αντί να μπούμε στον χορό των εξελίξεων κόβουμε δρομολόγια. 
  • Με Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Συγκοινωνιών ζητείται να διευκρινιστούν οι αποδέκτες των 45 εκ. ευρώ, με τα οποία επιδοτούνται οι άγονες γραμμές αλλά και η επαναλειτουργία του τμήματος της σιδηροδρομικής σύνδεσης Δικαίων-Ορμενίου.
  • Τέλος ζητείται να κληθούν, με επισπεύδον το Υπουργείο Μεταφορών οι θεσμικοί εκπρόσωποι της περιοχής μας σε σύσκεψη με τους υπεύθυνους του ΟΣΕ προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη λύση για την εξυπηρέτηση των Εβριτών.