Δημοσχάκης Αναστάσιος

‘ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ’ την Γενοκτονία των Ποντίων Αδελφών μας. Ημέρα Μνήμης και Οδύνης για το αφανισμό και τον ξεριζωμό των προγόνων μας

Ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αναστάσιος Δημοσχάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση για τη συμπλήρωση 98 χρόνων από την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού :
Σήμερα είναι μέρα οδυνηρής μνήμης του βάναυσου ξεριζωμού των Ποντίων από τις πατρογονικές εστίες τους. Ο πολιτισμός των Ποντίων αποτελεί βασικό πυλώνα του πολιτισμού των Ελλήνων, με ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στην ελληνική κοινωνία και ορατό το στίγμα τους σε διάφορους τομείς, όπως στη βιοτεχνία, τη βιομηχανία, τις επιστήμες, τη λογοτεχνία, τη ζωγραφική.
Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί στίγμα στην ιστορία της Ανθρωπότητας και δεν μπορεί να λησμονείται. Πρέπει να αφυπνίζει την Παγκόσμια Συνείδηση και να οδηγεί σ’ ένα κόσμο με περισσότερη αλληλοκατανόηση και αλληλοσεβασμό.
Οι Έλληνες ανά τον κόσμο,  και ειδικότερα όσοι καταγόμαστε από τα θύματα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας, οφείλουμε να μνημονεύουμε την αποτρόπαια αυτή Γενοκτονία και να αγωνιζόμαστε να μην ξεχάσει συλλογικά η Ανθρωπότητα τη βαναυσότητα με την οποία το Τουρκικό κράτος επιχείρησε να αφανίσει τον Ελληνικό Χριστιανισμό από τις εστίες των Αρχαίων Προγόνων του.
Απευθύνω χαιρετισμό σε όλους τους Έλληνες Πόντιους και τους συλλόγους τους!!