Δημοσχάκης Αναστάσιος

Δηλώσεις στη Θράκη ΝΕΤ για Διδασκαλείο Αλεξ/πολης και έκτακτη ενίσχυση των παραγωγών γάλακτος

Για την περιθωριοποίηση του Διδασκαλείου Αλεξ/πολης αλλά και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης από το Υπ. Παιδείας, αλλά και για την εξαίρεση του Έβρου και της Σαμοθράκης από την έκτακτη ενίσχυση των παραγωγών γάλακτος σε περιοχές με αθρόες προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές μίλησε χθες (11/02) στο Θράκη ΝΕΤ ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα, είπε ότι:

  • Σύμφωνα με το Νόμο του Δεκεμβρίου του 2014 στο Παιδαγωγικό Τμήμα Αλεξανδρούπολης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου της Θράκης ανατέθηκε η εκπαίδευση των δασκάλων των μειονοτικών σχολείων.
  • Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα σε εκτέλεση του ως άνω νόμου κρατήθηκε από το Σεπτέμβριο του 2016 στο συρτάρι από παράγοντα του Υπ. Παιδείας με αποτέλεσμα με το Νόμο που ψηφίστηκε την Πέμπτη (09/02) η μεταπτυχιακή εκπαίδευση των δασκάλων να μεταφερθεί στο Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκη.
  • Η διάταξη του άρθρου 14, που έφερε στη Βουλή το Υπ. Παιδείας ήταν φωτογραφική και στόχο είχε να διδάξει συγκεκριμένος παράγοντας στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
  • Οι Θεσμικοί Παράγοντες της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης της Θράκης δήλωσαν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη μετεγκατάσταση.
  • Η Κυβέρνηση περιθωριοποιεί το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ασελγεί εις βάρος της ανάπτυξης της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου γενικότερα.
  • Ο Υπουργός Παιδείας επιχειρεί να παρέμβει στο αυτοδιοίκητο του ΔΠΘ αποδεχόμενος την τροπολογία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ) για το άρθρο 14, το οποίο η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε.
  • Οι συνάδελφοί του, Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Έβρου δεν υποστήριξαν την παραμονή του Διδασκαλείου στην Αλεξανδρούπολη, κάτι για το οποίο τους εγκαλεί.
  • Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην απόφασή του για έκτακτη ενίσχυση των παραγωγών γάλακτος, αναφορικά με τις περιοχές που πλήττονται από τις προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές, εξαιρεί τη Σαμοθράκη και τον Έβρο.
  • Με παρεμβάσεις στη Βουλή εντάχθηκε η Σαμοθράκη στην τροπολογία για «πάγωμα» της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, ενώ πρότεινε ο ίδιος να συμβεί το ίδιο και για τον Νομό Έβρου.
  • Με την απόφασή του αυτή ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης περιφρονεί τους κτηνοτρόφους του Έβρου και της Σαμοθράκης και γι’ αυτό το λόγο κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση. και γι’ αυτό το λόγο κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση και τον καλεί να δώσει εξηγήσεις στην Ολομέλεια της Βουλής.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις