Δημοσχάκης Αναστάσιος

Δηλώσεις στον Βήμα FM για το τουρκικό επεισόδιο στα Ίμια

Για το πρόσφατο επεισόδιο των Τούρκων στα Ίμια, αλλά και για το ποια θα πρέπει να είναι η ελληνική αντίδραση μίλησε χθες (30/01) στον Βήμα FM, ο Βουλευτής Έβρου και Αναπλ. Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Αν. Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

  • Οι Εβρίτες και οι νησιώτες έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία αλλά και με τη δέουσα προσοχή της τουρκικές προκλήσεις.
  • Δεν συνάδει σε μια γειτονική χώρα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό να στήνει τέτοια σόου, όπως αυτό που έγινε στα Ίμια.
  • Σε τέτοιες καταστάσεις απαγορεύονται λάθη πολιτικά και επιχειρησιακά. Πρέπει να μας διακρίνει ψυχραιμία και σωφροσύνη. Το Εθνικό Σύστημα Συναγερμού προβλέπει συγκεκριμένα βήματα σε ανάλογες περιπτώσεις. Είναι η ώρα της διπλωματίας. Το ΥΠΕΞ έχει την ευθύνη να αντιδράσει στις τουρκικές προκλήσεις.
  • Οφείλουμε να έχουμε εκπονήσει τα δικά μας σενάρια για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της Τουρκίας. Από τον Φεβρουάριο του 2015 και μετά η χώρα βίωσε καταστάσεις ειρηνικής εισβολής με την ανοχή της γειτονικής μας χώρας. Μπορεί να επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι.
  • Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας εξέφρασε το δημόσιο αίσθημα και ήταν ταγμένη στην υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος, γι’ αυτό και αγκαλιάστηκε απ’ όλους τους Έλληνες.

Ακούστε εδώ τις δηλώσεις