Δημοσχάκης Αναστάσιος

Δήλωση Αν. Δημοσχάκη για την έναρξη της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της ΝΔ

Με την ευκαιρία της έναρξης των διαδικασιών της εκλογής Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε τα παρακάτω:

«Ανοίγει ένας σημαντικός νέος κύκλος για την Νέα Δημοκρατία, την Κεντροδεξιά και την Πατρίδα μας εν γένει. Η εκλογή νέου Προέδρου της παράταξης που θεμελίωσε την Δημοκρατία στην Ελλάδα και την θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη αφορά ολόκληρη την χώρα και ακουμπά όλους τους Έλληνες. Θα εκλεγεί από τον κόσμο και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας ο άνθρωπος που θα κληθεί τελικά να οδηγήσει την χώρα έξω από την κρίση και να διορθώσει τις παλινωδίες της αριστερής παρένθεσης.

Πολλοί φίλοι και ψηφοφόροι με ρωτάνε τι περιμένω από τον νέο Πρόεδρο και εάν έχω κατασταλάξει σε κάποια προτίμησή. Και εγώ τους απαντάω δύο πράγματα.

Πρώτα από όλα υπομονή και σύνεση. Η ονοματολογία και οι αντεγκλήσεις δεν πρέπουν σε μια τόσο σημαντική για την παράταξη και την χώρα διαδικασία. Οι υποψήφιοι καλούνται να κινηθούν με νηφαλιότητα και σοβαρότητα. Να σκεφτούν πολύ καλά πριν ζητήσουν την ψήφο των Νεοδημοκρατών και να μην έχουμε φαινόμενα εκμετάλλευσης αυτής της ιερής τολμώ να πω περίστασης για αυτοπροβολή και υπόγειες διαβουλεύσεις.

Δεύτερον, πρέπει κι εμείς όλοι να κινηθούμε με γνώμονα το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας και της Ελλάδας. Πρέπει να ζητήσουμε από τους υποψηφίους Προέδρους να δεσμευτούν για το τώρα και το αύριο του τόπου μας. Δεν θα προβώ σε στήριξη κάποιου υποψηφίου προτού πάρω την «υπογραφή» του στο ότι θα αγκαλιάσει τον Έβρο και τους ακρίτες του.

Για αυτό, τις επόμενες μέρες θα απευθύνω ανοιχτή επιστολή προς τους υποψηφίους Προέδρους, ζητώντας τους να δεσμευτούν πάνω σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την πρόοδο και την ευημερία του Έβρου.»

kastro