Δημοσχάκης Αναστάσιος

Εορτασμός Αγ. Γεωργίου στο Σουφλί και στην 50η Μ/Κ Ταξιαρχία

Με ιεροπρέπεια και λαμπρότητα γιόρτασε και φέτος το Σουφλί τον Πολιούχο ,Προστάτη και Έφορό του, Άγ. Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο. Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, παρακολούθησε σήμερα (23/04) την εορτάσιμο Θεία Λειτουργία στον Ι Μ Ν του Αγ. Γεωργίου στην πόλη του Μεταξιού, ενώ ακολούθησε μαζί με πλήθος πιστών την λιτανεία της ιερας εικόνας μέσα στην πόλη και μέχρι τον τοπικό Ι Ν του Αγ Ανδρέα.

Στη συνέχεια μετέβη στην 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, στο στρατόπεδο «Μηλιδώνη», όπου τελέστηκε σε μια λιτή,σεμνή και άρτια οργανωμένη τελετή,  η δοξολογία στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, που είναι και προστάτης του Πεζικού. Η συγκεκριμένη Ταξιαρχία, με τη θέση που κατέχει στον Κεντρικό Έβρο, αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε δύο ισχυρές Μ/Κ Μεραρχίες, την 12η στην  Αλεξ/πολη και την 16η στο Διδ/χο.

Με αφορμή τη σημερινή μεγάλη εορτή ο Βουλευτής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μεγάλη γιορτή η σημερινή για την Χριστιανοσύνη, καθώς τιμούμε τη μνήμη του Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Μεγάλη ημέρα και για τον Ελληνικό Στρατό καθώς ο Άγιος Γεώργιος είναι προστάτης του Πεζικού. Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας οι Ε Δ πράττουν στο ακέραιο το καθήκον τους.

Βρίσκονται δίπλα στον ελληνικό λαό, είναι έτοιμες να προασπίσουν την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας και παρέχουν σταθερά το αίσθημα ασφάλειας στους Έλληνες πολίτες.

Χρόνια Πολλά σε όλα τα στελέχη του Στρατού Ξηράς, σε όσους γιορτάζουν την ονομαστική τους εορτή , καθώς και σε όλους στους κατοίκους του Σουφλίου και των λοιπών οικισμών και χωριών του Ν.Έβρου που γιορτάζουν τον πολιούχο -προστάτη τους Αγ Γεώργιο!  Εύχομαι ο Άγιος να τους σκέπει, να τους προστατεύει και να τους καθοδηγεί πάντα στο καλό!».