Δημοσχάκης Αναστάσιος

Επίσκεψη στο Μουσείο Λαογραφίας και Φυσικής Ιστορίας

Το παλαιότερο μουσείο του Έβρου, το περίφημο Μουσείο Λαογραφίας και Φυσικής Ιστορίας επισκέφτηκε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης.

 

Με ξεχωριστό μεράκι και κόπο το έφτιαξε και το συντηρεί ο συνταξιούχος ιεροδιδάσκαλος Γεώργιος Κομνίδης.  Το μουσείο περιλαμβάνει εκθέματα ανεκτίμητης αξίας, αντικείμενα καθημερινής χρήσης,  πλούσιο λαογραφικό υλικό, αγροτικά εργαλεία, ακόμα ταριχευμένα ζώα και φυτά της ελληνικής υπαίθρου, που ουσιαστικά μεταφέρουν αυτούσιο το αποτύπωμα του φυσικού και ζωικού βασιλείου της θρακικής γης.

 

Ο Βουλευτής έγραψε στο Βιβλίο των Επισκεπτών:

 

«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Ιερέα Γεώργιο Κομνίδη για το Μουσείο Λαογραφίας και Φυσικής Ιστορίας που οργάνωσε στην ευδόκιμη διαδρομή του ως Ιερωμένου στους Ιατράδες και στους Ψαθάδες, τον οποίο ενθυμούμαι από την παιδική και εφηβική μου ηλικία, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και από τις ομολογίες καλών φίλων και συμμαθητών μου, από τα ως άνω χωριά του Διδυμοτείχου.

 

Νοιώθω ως πολίτης του Έβρου ευγνωμοσύνη για το έργο του και το υψηλό ενδιαφέρον του να περισώσει τη σημαντική Λαογραφική μας κληρονομιά μέσα από τα σπουδαία εκθέματα που διαθέτει το Μουσείο του τα οποία μαρτυρούν την ιστορία μας, την καταγωγή μας αλλά και πιστοποιούν την ταυτότητά μας ως γνησίων Εβριτών και Θρακιωτών.

 

Ο Παπα-Γιώργης είναι άξιος και σπουδαίος και δηλώνω χωρίς περιστροφή και σκέψη συμπαραστάτης του σε αυτό το θεάρεστο και φιλότεχνο δημιούργημά του!».