Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η Θράκη αποτελεί ασπίδα της Ελλάδας!Η Κυβέρνηση οφείλει να επιβάλλει τον σεβασμό της Χώρας μέσα από το Ελληνικό & Διεθνές Δίκαιο – Δέλτα Τηλεόραση Αλέξ/πολης

H ακτοπλοϊκή σύνδεση του Έβρου με τα νησιά του Β/Α Αιγαίου και τα μειωμένα κυβερνητικά αντανακλαστικά στις τουρκικές προκλήσεις ήταν το αντικείμενο των δηλώσεων του Βουλευτή & Επίτιμου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Αναστασίου Δημοσχάκη στο δελτίο ειδήσεων της Δέλτα Τηλεόραση Αλέξ/πολης.

Συγκεκριμένα είπε:

• H Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε για τη ‘Θαλάσσια Εγνατία’ επικαιροποιεί ένα φιλόδοξο αλλά εφικτό στόχο να ενώσει τον Έβρο με τα νησιά του Β/Α Αιγαίου και προσεχώς να συμπεριλάβει συγκοινωνιακά & τα πονεμένα Ίμβρο και Τένεδο.

• Τηρώντας την δέσμευσή του στο πρόσφατο διαδημοτικό συμβούλιο στην Σαμοθράκη έφερε και πάλι στη Βουλή το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Αλέξ/πολης-Σαμοθράκης-Λήμνου-Μυτιλήνης, κάτι που είχε αναδειχθεί και σε σχετική διευρυμένη ημερίδα το Σεπτέμβριο 2016 στην Αλεξ/πολη από τον τοπικό Δήμο με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων θεσμικών παραγόντων του Έβρου & των Περιφερειών Ανατ Μακ & Θράκης καθώς & του Β/Α Αιγαίου !

• Από το Βήμα της Βουλής εξέφρασε την ενόχλησή του ως βουλευτού της Θράκης για τις συνθήκες της επίσκεψης του Αντιπροέδρου της Τουρκικής Κυβέρνησης, η οποία υπήρξε άκομψη, προκλητική και υβριστική έναντι της Ιστορίας αλλά απέναντι στην Συνθήκη της Λωζάνης που τη σφράγισε ανεπιστρεπτί!

• Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε για να προετοιμάσει το επίσημο ταξίδι του Τούρκου Προέδρου, με φόντο τις παραβιάσεις των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου της Ελλάδας, προκλήσεις για τις οποίες η Κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει την Βουλή των Ελλήνων και την Διεθνή Κοινότητα.

• Άνοιξε χρήσιμο δίαυλο επικοινωνίας με την commission προκειμένου να ενημερώνονται οι εταίροι μας για την ασύμβατες τουρκικές πρακτικές και την προκλητική εκμετάλλευση της προενταξιακής θέσης της Τουρκίας στην Ε.Ε.

• Η Τουρκία εφαρμόζει επιλεκτικά ευνοϊκά ευρωπαϊκά κεκτημένα εξάγοντας χωρίς δασμούς, αλλά πραγματοποιεί εισαγωγές που φορολογεί με ποσοστά που φτάνουν το 80%, δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και μάλιστα με χρηματοδότηση της Ευρώπης.

• Η γειτονική χώρα δεν συνεργάζεται ως οφείλει σε κοινές πρακτικές για την καύση καλαμιών και τους αεροψεκασμούς για τα αιματοφάγα έντομα, δημιουργώντας προβλήματα στον πληθυσμό και στο ζωϊκό κεφάλαιο των παρέβριων περιοχών με αυθαίρετες κινήσεις.