Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η Κυβέρνηση απούσα από τον Έβρο! Στοχοποιεί το Νομό με διαρροές και συμπεριφέρεται ως ‘Εισαγγελέας’ ! – Δηλώσεις στο Κανάλι Ένα του Πειραιά

Για τη χαρακτηριστική απουσία της Κεντρικής Κυβέρνησης από τον Έβρο, για την έλλειψη επίσημης ενημέρωσης του Ελληνικού Λαού, των Κομμάτων της Αντιπολίτευσης και της Βουλής των Ελλήνων, για το θέμα της απέλασης των δύο Ρώσων διπλωματών, αλλά και για την παράνομη κράτηση των δύο στρατιωτικών μας στην Αδριανούπολη, μίλησε χθες (18/07) στη Δημοτική Ραδιοφωνία του Πειραιά – Κανάλι ΕΝΑ 90,4 FM ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε, μεταξύ άλλων, ότι:

  • Ξένα ‘φυτευτά’ δημοσιεύματα εμπλέκουν και στοχοποιούν την Αλεξ/πολη, ως δήθεν επίκεντρο παράνομων δοσοληψιών και προσπάθειας χρηματισμού κρατικών αξιωματούχων από ξένους διπλωμάτες.
  • Ένα σοβαρό κράτος όταν διαπιστώσει παράνομες πράξεις σχηματίζει δικογραφίες και επιλαμβάνεται η Δικαιοσύνη και δεν αφήνει να αιωρούνται σκιές…και να πετάγονται λάσπες σε μια νευραλγική περιοχή και πόλη.
  • Η απουσία της κεντρικής Κυβέρνησης στον Έβρο είναι εμφανής , με αποτέλεσμα η τοπική κοινωνία όπως αυτή εκφράζεται από τους θεσμικούς παράγοντες αντέδρασαν και προσπάθησαν να καλύψουν αυτό το κενό με πράξεις και ενέργειες χωρίς τη στήριξη και καθοδήγηση της Αθήνας.
  • Και έρχεται τώρα η Κυβέρνηση, με λαθεμένες και διχαστικές σχεδιάσεις, αλλά και σε ρόλο αυτόκλητου Εισαγγελέα , να ζητήσει, μέσω διαρροών, ευθύνες, εκμεταλλευόμενη ‘ένα πιστό και δυτικόφιλο λαό , ενεργοποιώντας τη φαντασία  και την ευαισθησία του.
  • Ένα υπεύθυνο κράτος όταν διαπιστώσει με την αποτελεσματική αντικατασκοπεία του, ότι ξένος διπλωμάτης διαπιστευμένος σε αυτό,  ενεργεί σε βάρος των εθνικών συμφερόντων του , τον απελαύνει αθόρυβα , χωρίς να διαταράσσει τις διμερείς σχέσεις, οι οποίες οικοδομήθηκαν σε μια ψυχροπολεμική περίοδο από τον αείμνηστο Κ.Καραμανλή!
  • Η Κυβέρνηση έχει αφήσει στο σκοτάδι την Αξιωματική Αντιπολίτευση και γενικά τη Βουλή για το θέμα των δυο Ρώσων διπλωματών, όπως έκανε και σε όλα τα εθνικά ζητήματα, στα οποία χρησιμοποιεί ,σε υψηλή δόση ,τη μυστική διπλωματία.
  • Η γειτονική χώρα εξακολουθεί να κρατάει παράνομα τους δύο στρατιωτικούς μας, χωρίς να τους έχει απευθύνει μέχρι σήμερα, κατηγορίες !
  • Δεν μπορούν να μπουν στο ίδιο καλάθι τα δύο στελέχη του ΕΣ με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς γιατί είναι ανόμοιες υποθέσεις και δεν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά …και τις ίδιες προϋποθέσεις.
  • Ο Πρόεδρος μας Κ.Μητσοτάκης είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε αυτό το θέμα, ενημερώνεται συνεχώς , αναλαμβάνει καινοτόμες πρωτοβουλίες και η Ν Δ είναι αποφασισμένη να το κρατήσει ζωντανό και επίκαιρο τόσο στο εσωτερικό όσο & στο εξωτερικό.
  • Γι’ αυτό το λόγο η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει ενεργοποιήσει τους απόστρατους των Ε Δ και των Σ Α, σε σχέση με τους απανταχού κυρίως ισχυρούς βετεράνους , την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.), αλλά και άλλους φορείς, που μπορούν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο…

Ακούστε περισσότερα στο ηχητικό εδώ