Δημοσχάκης Αναστάσιος

Κατάθεση Αναφοράς για τη ρύθμιση καταβολής ληξιπρόθεσμων χρεών λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων τον χειμώνα στο Νομό Έβρου

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής υπόμνημα του Συνδέσμου Βιοτεχνιών – Βιομηχανιών και Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Έβρου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου και της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης προς την Υφυπουργό Οικονομικών κα Αικατερίνη Παπανάτσιου σχετικά με την ανάγκη ρύθμισης καταβολής των ληξιπρόθεσμων χρεών των επιχειρήσεων του Έβρου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τον Νομό τον χειμώνα.

Όπως αναφέρουν οι φορείς στο υπόμνημά τους οι επιχειρήσεις του Νομού έχουν εξαντληθεί οικονομικά εξαιτίας των έντονων και μεγάλης διάρκειας χιονοπτώσεων του χειμώνα, με αποτέλεσμα να μειωθεί δραστικά ο τζίρος τους.

Αυτό αποδεικνύεται κι από τον κύκλο εργασιών τους το πρώτο τρίμηνο, αλλά και από την αύξηση των οφειλών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες.

Αυτό που ζητούν απολύτως δικαιολογημένα οι φορείς είναι να ισχύσει για το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου ό,τι και για την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας σύμφωνα με τις ΠΟΛ 1126/2016 και ΠΟΛ 1050/2017 αλλά και για τις Σποράδες με την ΠΟΛ 1069/17.

Διαβάστε το σχετικό υπόμνημα εδώ