Δημοσχάκης Αναστάσιος

Κινδυνεύει η φετινή σοδειά ! Κλειστό το εργοστάσιο ζάχαρης Ορεστιάδας ; Δηλώσεις στην Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας

Το παρόν και το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, μετά από την παραίτηση της τέταρτης διοίκησης της εταιρείας εντός διετίας, αλλά και η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην πληγείσα Σαμοθράκη, ήταν το αντικείμενο των δηλώσεων του βουλευτή κι Επίτιμου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Αναστασίου Δημοσχάκη. 

Συγκεκριμένα είπε:

• H τετραπλή αποτυχία της παρούσας κυβέρνησης να δρομολογήσει την αποτελεσματική λειτουργία της ΕΒΖ βρίσκει απένταντί της όλο το μόνιμο κι εποχικό προσωπικό, τους τευτλοπαραγωγούς αλλά και σύσσωμη την τοπική κοινωνία της Ορεστιάδας.

• Θέλουν όλοι άμεσες και διάφανες θέσεις κι απαντήσεις από τον Υπουργό για να καταστεί η ΕΒΖ κραταιά κι ακμάζουσα, όπως της αξίζει.

• Μέσω της Γραπτής Ερώτησης άσκησε πίεση στον Υπουργό Ανάπτυξης – Οικονομίας και στον Υπουργό Γεωργίας προκειμένου να δώσουν απαντήσεις για το μέλλον της εταιρείας, των εργαζομένων και των τευλοπαραγωγών.

• Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος 19/10 θα πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη του στη Σαμοθράκη στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της!

• Μια επίσκεψη υψηλού συμβολισμού & στην πλέον κατάλληλη στιγμή , δεδομένων των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στο νησί , μετά την καταστροφική θεομηνία !

• Το νησί της Σαμοθράκης μετράει ακόμα τις πληγές του ενώ η παρουσία του Προέδρου, με την εμβέλεια της προσωπικότητάς του και την επιρροή του σε θεσμικά πρόσωπα μπορεί να συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων και στην επιστροφή στην ομαλότητα.

• Κάνει έκκληση στο ΤΕΕ – Θράκης & στους πολιτικούς μηχανικούς κλπ επιστήμονες αυτού να υποστηρίξουν το Νησί με την επιστημοσύνη και τις γνώσεις τους, να συμβάλλουν στην σύνταξη μελετών, προκειμένου να υπάρξει οργανωμένο σχέδιο αποκατάστασης κι ανάπτυξης της Σαμοθράκης !