Δημοσχάκης Αναστάσιος

Μάνδρα Σουφλίου: 15 Ηρωΐδες χτυπάνε τις καμπάνες του ενδιαφέροντος και της προσοχής στους σημερινούς Κυβερνήτες!

Μόλις 10 μ., παρόδια από τον κάθετο οδικό άξονα και 200 μ. το πολύ από την κοίτη του ποταμού Έβρου, βρίσκεται ένα ιστορικό Χωριό, από το οποίο αναβλύζει, άρωμα γνήσιας και αυθεντικής Ελλάδας.

Η Μάνδρα Σουφλίου με 1000 κατοίκους το 1980 και σήμερα μόνο με 65 στο γενικό σύνολο, άνω των 65 ετών, παραμένουν… πιστοί στο καθήκον τους και δεν σκοπεύουν να εγκαταλείψουν, τον τόπο που γεννήθηκαν, αλλά μόνο ζητούν τον ελάχιστο  σεβασμό από το Κεντρικό Κράτος!

Παρακολούθησα σήμερα (5/8),  τη Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του οικισμού, στον Ι Ν Αγ. Κων/νου και Ελένης, μαζί με 15 Δομνοβιζβίζαινες, 3 Άνδρες , τον Ιερέα, την πρεσβυτέρα αυτού και τον τοπικό ιεροψάλτη.

Κατανυκτική και συγκινητική ατμόσφαιρα, γεμάτη συμβολισμούς, μηνύματα…αλλά και μεγάλους προβληματισμούς με δυνατό άρωμα απογοήτευσης!

Σε αυτόν τον μεγαλοπρεπή Ι Ν που ανακαινίζεται μόνο εσωτερικά (δεν αρκεί το βαλάντιο περαιτέρω) θα έπρεπε να παρευρίσκονται οι εμμονικοί κυβερνώντες, αυτοί που έχουν την υπογραφή και τη σφραγίδα του κράτους, αλλά και γιατί όχι και οι λοιποί Επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων …

Θα άκουγαν πολλές χρήσιμες, ευρηματικές και καινοτόμες απόψεις – προτάσεις απ’ αυτές τις 15 εξαίρετες Κυρίες με μεγάλη προσφορά στον τόπο μας!

Η Μάνδρα όμως κρύβει και πολλά επί πλέον μυστικά…το Internet πληροφορεί !

Πολλά απ’ αυτά συνδέονται και με απολαύσεις με παραδοσιακή κουζίνα αρκεί να ξέρει κανείς να ανακαλύπτει γεύσεις, που διεγείρουν τον ουρανίσκο μας. Όσοι πιστοί προσέλθετε λοιπόν…