Δημοσχάκης Αναστάσιος

Ξεκάθαρη η θέση της Ν Δ, δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Δέσμευσή μας η ψήφος των Ελλήνων του Εξωτερικού. Η Πα.Δ.Ε.Ε μπορεί να κρατήσει ζωντανό το αίτημα για την αποφυλάκιση των 2 στρατιωτικών μας

Για την κρυστάλλινη θέση της Ν Δ ότι δεν πρόκειται να  κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, για τη δέσμευσή της για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού, αλλά και για την επικαιροποίηση της πρόσκλησης να γίνει το συνέδριο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) το καλοκαίρι του 2019 στον Έβρο αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, στη συνάντηση που είχαν τα μέλη του Προεδρείου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς με το Δ Σ της Πα.Δ.Ε.Ε.

Συγκεκριμένα είπε μεταξύ άλλων ότι:

  • Το έργο της Πα.Δ.Ε.Ε. είναι σημαντικό και έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στη σύσφιξη των δεσμών του Ελληνικού Κράτους με τους Έλληνες του Εξωτερικού.
  • Είναι γνωστή η ευαισθησία της σε σοβαρά εθνικά θέματα και από την αρχή είχε εκφράσει την αντίθεσή της να μην περιλαμβάνεται το όνομα Μακεδονία στη συμφωνία με τα Σκόπια
  • Η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη και κρυστάλλινη, δεν πρόκειται ούτε ως αυριανή κυβέρνηση να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, που είναι επαίσχυντη και με επώδυνες συνέπειες για το Κράτος μας , το Έθνος και κυρίως για τη Β. Ελλάδα.
  • Πάγια θέση της ΝΔ αλλά και δέσμευσή της είναι οι ´Ελληνες του Εξωτερικού να ψηφίζουν εκεί όπου διαμένουν γιατί δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους Έλληνες που διαβιούν στην Ελληνική Επικράτεια .
  • Η Κυβέρνηση δεν δέχεται δυστυχώς μέχρι σήμερα να συζητήσει το σχετικό Σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε δυο φορές στη Βουλή από την Αξιωματική Αντιπολίτευση ενώ εκκρεμεί το αίτημα της για συζήτηση προ ημερησίας διάταξης!
  • Επικαιροποιεί το αίτημα που είχε καταθέσει και πέρυσι το καλοκαίρι για τη διεξαγωγή του συνεδρίου της Πα.Δ.Ε.Ε το καλοκαίρι του 2019 στον Έβρο.
  • Κάλεσε τα μέλη της να επισκεφτούν τον Νομό μετά τη φετινή ΔΕΘ για να προχωρήσουν στις απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες ενόψει του συνεδρίου, αλλά και για να πληροφορηθούν και για τους 2 στρατιωτικούς που παραμένουν φυλακισμένοι εδώ και 4 μήνες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.
  • Η Πα.Δ.Ε.Ε με ψήφισμα της αλλά και μέσω των καλών σχέσεών της με τις ομογενειακές οργανώσεις ανά τον κόσμο μπορεί να κρατήσει ζωντανό το Ελληνικό αίτημα για την απελευθέρωση των δύο στελεχών του Ε Σ!