Δημοσχάκης Αναστάσιος

Οι Τούρκοι αλιείς αρμενίζουν παράνομα στο Θρακικό Πέλαγος : Παραβιάζουν κυριαρχικά μας δικαιώματα & αποτελούν κίνδυνο για τους αλιείς μας! Συνέντευξη στον Maximum FM!

Για την τουρκική ασυδοσία στα χωρικά μας ύδατα και τα αλιευτικά μας πεδία, αλλά και τις ανεκδιήγητες αποφάσεις και παρεμβάσεις του Υπουργείου Παιδείας στο ΔΠΘ & όλη την Πανεπιστημιακή κοινότητα, μίλησε ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum Maximumfm:

• Τα τουρκικά αλιευτικά αλωνίζουν στο Θρακικό πέλαγος & στο Β/Α Αιγαίο με αυξανόμενη προκλητικότητα, κατά παράβαση κάθε διεθνούς κι ευρωπαϊκού κανονισμού, με τις ευλογίες τις τουρκικής ακτοφυλακής .

• Οι ιχθυόσκαλες Αλεξανδρούπολης και Καβάλας με τα παραρτήματά τους ζητούν δικαίως προστασία και στήριξη για να εκτελούν οι αλιείς μας την εργασία τους σε ένα περιβάλλον ασφάλειας κι όχι σε συνθήκες ‘πολέμου’.

• Η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού που ναυλοχούσε στο Β/Α Αιγαίο & Θρακικό Πέλαγος αποτελούσε αποτρεπτικό παράγοντα για την ασύδοτη και προκλητική δράση των γειτόνων μας, για αυτό και ζήτησε την επιστροφή της στις θάλασσές μας.

• Με την Γραπτή Ερώτησή του, που συνυπογράφουν ο Βουλευτής Καβάλας, Ν.Παναγιωτόπουλος και ο Βουλευτής Δράμας, Δ.Κυριαζίδης, απευθύνεται στους Υπουργούς Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας κι Αγροτικής Ανάπτυξης κι αιτείται την αποτροπή παραβίασης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων & την προστασία των εργαζόμενων στην θάλασσα συμπολιτών μας & την μανιακή ερημοποίηση των αλιευτικών μας πεδίων!

• Με πρωτοβουλία του, την 24/1/2018 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στα Γραφ της Ν.Δ. στη Βουλή των Ελλήνων στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π Στάθης Ευσταθόπουλος , ο Περιφερειάρχης Ανατ. Μακ & Θράκης Χρ. Μέτιος , ο Δήμαρχος & Πρόεδρος της ΠΕΔ Ε.Λαμπάκης, η Τομέαρχης Παιδείας Ν.Δ. Ν.Κεραμέως & ο βουλευτής Δράμας Δ.Κυριαζίδης, που είχε ως αντικείμενο τις περιφρονητικές & υπονομευτικές πολιτικές που εφαρμόζει σε βάρος του ΔΠΘ ο Υπουργός Παιδείας Κ.Γαβρόγλου & τα βήματα που πρέπει να κάνουν όλοι θεσμικοί παράγοντες κατ’αρχήν προς την πλευρά της Πρυτανείας & της Συγκλήτου!

• Αντί στήριξης, το Δημοκρίτειο δέχεται πλήγματα από πολιτικές αποφάσεις που σχετίζονται με την αποδόμηση του διδακτικού & επιστημονικού προσωπικού, απειλώντας έτσι την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων του ιδρύματος σε όλη τη Θράκη.

• Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την τριτοβάθμια εκπαίδευση ως μοχλό εξυπηρέτησης πελατειακών σκοπιμοτήτων, κάτι που διαφαίνεται από τις πρόσφατες εξαγγελίες ίδρυσης νέων πανεπιστημιακών σχολών στη Δ.Ελλάδα & Ήπειρο!

nY