Δημοσχάκης Αναστάσιος

Παράνομη η σύλληψη και κράτηση των δύο στρατιωτικών μας στην Αδριανούπολη. Η Ε.Ε. οφείλει να ασκήσει ακόμη και οικονομική πίεση στην Τουρκία αν απαιτηθεί – Δηλώσεις στον Ρ/Σ Alpha 98,9

Για την παράνομη σύλληψη και κράτηση των δύο στελεχών του Ε Σ στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, για την πολιτική των ανοιχτών συνόρων που εφαρμόζει η Κυβέρνηση στο ταυτισμένο προσφυγικό – μεταναστευτικό, αλλά και για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό μίλησε χθες (26/03) στο Ρ/Σ Alpha FM 98,9 ο Βουλευτής Έβρου και Αναπλ. Τομεάρχης Άμυνας της Ν Δ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

 

Συγκεκριμένα τόνισε μεταξύ άλλων ότι:

  • Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί φρουρούσαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα που είναι και ευρωπαϊκά η δε σύλληψη και κράτησή τους ως κακούργοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, είναι άδικη και παράνομη!
  • Τέτοια επεισόδια λύνονταν στο παρελθόν σε επίπεδο Διασυνοριακής Επιτροπής, αλλά τώρα το θέμα πήρε άλλη διάσταση,ανέβηκε επίπεδο, προφανώς με… άνωθεν εντολή
  • Ο Πρόεδρος της Ν Δ, Κ.Μητσοτάκης, κατά την παρουσία του στο Β. Έβρο, στο Διδ/χο και την Ορεστιάδα την 25η Μαρτίου επισκέφτηκε διακριτικά τους γονείς των δύο στελεχών του Ε Σ, που κρατούνται στη γειτονική χώρα.
  • Ο ίδιος συμμετέχοντας ως μέλος της Επιτροπής Εξωτ. και Αμυνας ,στη συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ν. Κορέας ενημέρωσε την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Ασιατικής χώρας για την ένταση που δημιουργεί η Τουρκία στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς να σέβεται το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο, αλλά και για την παράνομη κράτηση των δύο στρατιωτικών μας.
  • Η Ευρώπη πρέπει να ασκήσει και οικονομική πίεση προς την Τουρκία, τόσο μέσω της Τελωνειακής σύνδεσής, όσο και της προενταξιακής διαδικασίας με την Ε Ε .
  • Η Κυβέρνηση χρησιμοποίησε την πολιτική των ανοιχτών συνόρων. Πολλές φορές οι προσφυγικοί και μεταναστευτικοί δρόμοι ταυτίζονται με τους πολεμικούς και με αυτόν τον τρόπο μπορεί να διαγνώσει κανείς τις ευπάθειες του αντιπάλου.
  • Η Κυβέρνηση έθεσε στο τραπέζι όλα τα εθνικά θέματα σε περίοδο οικονομικής κρίσης και τα αντιμετωπίζει χωρίς να υπάρχει αρραγές κυβερνητικό μέτωπο, προαπαιτούμενο για να υπάρξει εθνική θέση, μέσα από ένα εθνικό αρραγές μέτωπο.
  • Ανεύθυνη στάση εκ μέρους του Πρωθυπουργού να χαριεντίζεται με δημοσιογράφο των Σκοπίων, χρησιμοποιώντας ανορθόγραφη ονομασία .
  • Για τη ΝΔ δεν νοείται καμία συζήτηση για το όνομα των Σκοπίων, χωρίς την προηγούμενη αλλαγή του Συντάγματός τους και την απάλειψη κάθε εκδήλωσης αλυτρωτισμού εκ μέρους τους.

Ακούστε εδώ τις δηλώσεις