Δημοσχάκης Αναστάσιος

Περνά έξω από την ‘αυλή’ μας αλλά μας προσπερνά…ο νέος σιδηροδρομικός άξονας Μπακού – Βιέννης που θα άλλαζε το τοπίο των μεταφορών στην περιοχή μας…Συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του Θράκη Νετ

Ως απώλεια ενός στρατηγικού πλεονεκτήματος χαρακτήρισε την εξαίρεση της χώρας μας από την σιδηροδρομική γραμμή Μπακού-Βιέννης, ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης, στο δελτίο ειδήσεων του ThrakiNet.

Αναφερόμενος στην σχετική Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε, είπε:

•Γεννιέται ένα νέος σιδηροδρομικός άξονας Μπακού-Αζερμπαϊτζάν-Βιέννη, αναβιώνοντας τον παλιότερο άξονα που συνέδεε το Παρίσι με την Κωνσταντινούπολη.
•H κυβερνητική αδιαφορία ως προς την διεκδίκηση της συμμετοχής μας στην συγκεκριμένη σιδηρ/κή σύνδεση, αποτελεί ένα πλήγμα στην αλυσίδα του δικτύου συνδυασμένων μεταφορών που μπορεί να συσταθεί στην περιοχή μας.
•Ο συνδυασμός της οδικής Εγνατίας, της Νέας Θαλάσσιας Εγνατίας, του λιμανιού & του αεροδρομίου με τον συγκεκριμένο σιδηρ/κό άξονα θα ένωνε τα προϊόντα και τους κατοίκους του Έβρου, με Δύση κι Ανατολή.
•Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει δηλώσει απερίφραστα ότι δεν θα επιτρέψει να ξεχαστεί το ζήτημα της φυλάκισης των δυο στελεχών του ελληνικού στρατού, προκειμένου να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στα σπίτια και στις μονάδες τους.
•Οι κυβερνητικοί αρμόδιοι φείδονται δηλώσεων αλλά κι ενεργειών ως προς την επίλυση του ζητήματος, παραδομένοι σε μια αναποτελεσματική αδράνεια.

Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί: