Δημοσχάκης Αναστάσιος

Πληρώνουν οι Εβρίτες από την τσέπη τους την κατασκευή του Κάθετου Άξονα – Δηλώσεις στην Δέλτα Τηλεόραση

Για την Γραπτή Ερώτηση που αφορά στην πρωτοφανή αδιαφορία της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποζημίωσης των απαλλοτριώσεων στον κάθετο άξονα Αρδανίου – Μάνδρας έκανε δηλώσεις στο δελτίο ειδήσεων της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης Αλεξανδρούπολης, ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.
Συγκεκριμένα είπε:
 
  • Έχουν επιταχθεί αγροτεμάχια τα οποία συμπεριλήφθησαν ώστε να ολοκληρωθεί το έργο του Κάθετου Άξονα. Δυστυχώς όμως η πολιτεία προέβη στην απαλλοτρίωση χωρίς να αποζημιώσει τους κατόχους των εκτάσεων.
  • Οι κάτοικοι του Προβατώνα έχουν φτάσει στα όριά τους καθώς εδώ κι έξι χρόνια δεν έχουν αποζημιωθεί ούτε για την επίταξη, ούτε για την απαλλοτρίωση, ούτε για την χαμένη σοδειά τους.
  • Η οικονομική απώλεια για πολλές οικογένειες που κατοικούν στις περιοχές του Προβατώτα, της Λύρας,της Κορνοφωλιάς, του Σουφλίου και μέχρι την Μάνδρα είναι πολύ σημαντική, εξαιτίας της ολιγωρίας της κυβέρνησης και της αδιαφορίας για την επίλυση του προβλήματος.
  • Επιπλέον από το 2011 οι καλλιεργητές χάνουν την εξισωτική αλλά και την ετήσια αποζημίωση, με το ύψους της οικονομικής απώλειας να ανέρχεται από 33€ έως και 100€ ανά στρέμμα, που θα επωφελούνταν στην περίπτωση που θα καλλιεργούσαν τις εκτάσεις. 
  • Πρέπει να συνταχθεί από αρμόδιο μελετητικό γραφείο ο κτηματολογικός πίνακας, να χρηματοδοτηθεί η διαδικασία από το Υπουργείο Υποδομών και Δημοσίων έργων και στην συνέχεια να προχωρήσει η διαδικασία συμφωνίας με τους ιδιοκτήτες ή μέσα από την νομική διαδικασία, η οποία αρχικά δεν οδήγησε σε κοινά αποδεκτή λύση. 

Ακούστε αναλυτικά τις δηλώσεις εδώ.