Δημοσχάκης Αναστάσιος

Σημαντική η παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη για τους δύο στρατιωτικούς. Η διπλωματία του Φαναρίου δεν χάνει εύκολα και μπορεί να προκαλέσει σειρά εξελίξεων… Δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ

Για τα αισιόδοξα μηνύματα που προέκυψαν από την παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και την επίσκεψη σε αυτούς του Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως, αλλά και για το επεισόδιο με το τουρκικό ελικόπτερο πάνω από τη Ρω μίλησε χθες (10/04) στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και τον Άρη Πορτοσάλτε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα τόνισε μεταξύ άλλων ότι:

  • Το επεισόδιο στη Ρω αποδεικνύει ότι η Τουρκία, μετά την επιθετική ρητορική του Τούρκου Προέδρου, κλιμακώνει την ένταση δημιουργώντας μείζονα περιστατικά.
  • Η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα στη νευραλγική περιοχή γύρω από το Καστελόριζο.
  • Η Κυβέρνηση οφείλει να μην επιτρέψει να γίνουν επιχειρησιακά λάθη σε Έβρο και νησιά.
  • Σημαντική η παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου για τους δύο στρατιωτικούς μας, τους οποίους συμπεριέλαβε στο Αναστάσιμο μήνυμά του. Είναι γνωστό ότι η διπλωματία του Φαναρίου δεν χάνει εύκολα και μπορεί να προκαλέσει σειρά εξελίξεων…
  • Ο ίδιος με τη σύζυγό του παρακολούθησε τη λειτουργία της δεύτερης Ανάστασης στις Καστανιές, την ίδια στιγμή που ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως, Αμφιλόχιος, επισκεπτόταν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας τους δύο στρατιωτικούς μας.
  • Η λιτάνευση της εικόνας της Αναστάσεως έγινε μέχρι τη συνοριογραμμή, στέλνοντας μήνυμα φιλίας στη γειτονική χώρα, αλλά και ελπίδας για τα δύο στελέχη των Ε Δ.
  • Επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πάτερα του Κούκλατζη, ενός εκ των στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Αναλυτικά ακούστε εδώ τη συνέντευξη