Δημοσχάκης Αναστάσιος

Ταφικός Τύμβος Μ.Δοξιπάρας: ένας θησαυρός περιμένει ανεκμετάλλευτος να προσφέρει τα οφέλη του στον Έβρο!! – Δηλώσεις στη Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας

H επικαιροποίηση του ζητήματος του Ταφικού Τύμβου της Μ.Δοξιπάρας με την κατάθεση Γραπτής Ερώτησης προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, ήταν το αντικείμενο των δηλώσεων του Βουλευτή Έβρου κι Επίτιμου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιου Δημοσχάκη στο Δελτίο Ειδήσεων της Δημοτικής Τηλεόρασης Ορεστιάδας:

Αναλυτικότερα είπε:

 

  • Αποδεδειγμένα η κυβέρνηση έχει αδιαφορήσει για την προστασία κι ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων του Ταφικού Τύμβου της Μ.Δοξιπάρας καθώς παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση & αδιαφορία για το έργο αυτό .

 

  • Κατατέθηκε εκ νέου Γραπτή Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τον σχεδιασμό που αφορά στον αρχαιολογικό χώρο.

 

  • Λιμνάζει η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και ΠΑΜΘ με αποτέλεσμα να μην προχωράνε οι μελέτες, η χρηματοδότηση και κατ’ επέκταση η εκτέλεση των έργων.

 

  • Τα αρχαιολογικά ευρήματα κινδυνεύουν σε αλλοιώσεις χωρίς προστασία ενώ η τοπική κοινωνία χάνει τα δυνητικά οφέλη από την εκμετάλλευση του αρχαιολογικού θυσαυρού που περιμένει να προσφέρει όφελος στον Έβρο.

 

  • Αποτελεί πρόθεση να οργανωθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Ορεστιάδας ημερίδα σχετικά με το ζήτημα της ανάδειξης του Ταφικού Τύμβου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κυβέρνησης και την κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις