Δημοσχάκης Αναστάσιος

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση τους γαλακτοπαραγωγούς Έβρου και Σαμοθράκης- Δηλώσεις στο Maximum

Για τη Συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης σχετικά με τον αποκλεισμό των γαλακτοπαραγωγών Έβρου και Σαμοθράκης από την έκτακτη ενίσχυση, για το γεγονός ότι για 3η φορά ανέβαλε ο Υπουργός Υγείας τη Συζήτηση για το Νοσοκομείο Διδ/χου, αλλά και για την κατάθεση γραπτής Ερώτησης για τα κόκκινα δάνεια σε Αν. Μακεδονία μίλησε, μεταξύ άλλων, χθες (11/05) στο Maximum 93,6 FM ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

  • Ύστερα από τρεις μήνες αδιαφορίας από το Υπουργείο Ανάπτυξης συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση για τον αποκλεισμό των γαλακτοπαραγωγών Έβρου και Σαμοθράκης από την έκτακτη ενίσχυση.
  • Δεν έχει καμία δικαιολογία το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς ο Έβρος δέχεται αθρόες μεταναστευτικές ροές εδώ και χρόνια, γι’ αυτό το λόγο διαθέτει και αποτρεπτικό εμπόδιο.
  • Με την απόφαση αυτή το Υπουργείο οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση τους γαλακτοπαραγωγούς Έβρου και Σαμοθράκης.
  • Έθεσε στον Αναπλ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης το θέμα των σοβαρών καταστροφών από τη χαλαζόπτωση σε Ορεστιάδα και Διδ/χο και ζήτησε να μάθει την πολιτική του Υπουργείου σε αυτό το ζήτημα.
  • Αποτελεί μείζων θέμα η καταστροφή των αλιευτικών πεδίων του Θρακικού Πελάγους από τα τουρκικά αλιευτικά που παραβιάζουν τα εθνικά χωρικά ύδατα και γι’ αυτό το λόγο κατέθεσε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση.
  • Ο Υπουργός Υγείας ανέβαλε για 3η φορά τη Συζήτηση στην Ολομέλεια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Διδ/χου, δείχνοντας προκλητική αδιαφορία για ένα θέμα που απασχολεί τους κατοίκους του Β. Έβρου
  • Κατέθεσε Ερώτηση για την μεγάλη καθυστέρηση στην αποπληρωμή της δάσωσης των γεωργικών γαιών, αλλά και των βιολογικών καλλιεργειών. Σε περίπτωση που δεν τον ικανοποιήσει η απάντηση του Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης θα φέρει το θέμα στην Ολομέλεια.
  • Το θέμα των κόκκινων δανείων σε Αν. Μακεδονία και Θράκη είναι πολύ σημαντικό, καθώς έχει σοβαρές εθνικές προεκτάσεις και ελλοχεύει ο κίνδυνος απώλειας εθνικής κυριαρχίας και γι’ αυτό το λόγο κατέθεσε γραπτή Ερώτηση.
  • Συνυπέγραψε μαζί με άλλους 17 συναδέλφους του, Βουλευτές της ΝΔ, Επίκαιρη Επερώτηση με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του ΥΠΕΘΑ, Π. Καμμένου για την εξωτερική πολιτική στα Βαλκάνια, υπογραμμίζοντας ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας πρέπει να ασκείται με συνοχή, υπευθυνότητα και συγκρότηση.

Ακούστε εδώ τις δηλώσεις