Δημοσχάκης Αναστάσιος

Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν θεωρεί ότι ο Έβρος χρήζει ιδιαίτερης αστυνομικής ενίσχυσης λόγω μεταναστευτικού! Απάντηση σε Κοινοβουλευτική Αναφορά

Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών στην Κοινοβουλευτική Αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης μεταφέροντας αίτημα της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης για την ενίσχυση της τοπικής Διεύθυνσης Αστυνομίας σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικά μέσα.
Συγκεκριμένα διαβιβάστηκε το αίτημα για ενίσχυση της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης τουλάχιστον με άλλα 50 άτομα αλλά και εφοδιασμό με υλικοτεχνικό εξοπλισμό &οχήματα (λεωφορεία, van, θερμικές κάμερες κλπ) προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα οι αυξημένες & ταυτισμένες μεταναστευτικές – προσφυγικές ροές.

Το υπουργείο στην απάντηση του επικαλείται ως επίλυση του ζητήματος την ήδη υλοποιούμενη αναδιοργάνωση-αναδιάταξη όλων των περιφερειακών Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., και δεν αναγνωρίζει την αυξημένη αναγκαιότητα λήψης μέτρων ενίσχυσης των αστυνομικών δυνάμεων στον Έβρο. Στην απάντηση αναφέρεται ότι η Δ.Α. Αλεξ/πολης ήδη ενισχύεται με ικανό αριθμό αστυνομικού προσωπικού καθώς επίσης και ο Α.Σ. του αερολιμένα Αλεξανδρούπολης.

 
 
Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την Ερώτηση:

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/10731211.pdf

 
Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την Απάντηση: