Δημοσχάκης Αναστάσιος

Eκδήλωση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας

Στην εξαιρετική εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας παραβρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης (14/03) ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Στην ομιλία του υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι:

 

  • Ως Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ υπήρξε τότε (2006 – 2008) συνεπής συμπαραστάτης των κυνηγών και μεταξύ άλλων συνέβαλλε στην πιστή απογραφή των κυνηγετικών όπλων και στην παραχώρηση του τίτλου Δελτίου Κατοχής αυτών μέσα από την τότε νομοθετική ρύθμιση!

 

  • Οι κυνηγοί είναι αγνοί υπηρέτες της υπαίθρου, σέβονται τη φύση και δεν την παραβιάζουν.

 

  • Στον Έβρο ο κυνηγοί μπορούν να παίξουν κι άλλο ρόλο και να φτάνουν μέχρι τα παραποτάμια αναχώματα, πάντα βέβαια με συγκεκριμένους όρους , κανόνες και προϋποθέσεις που θα θέσουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες !

 

  • Μέσα από την αυτοεκπαίδευσή τους οι κυνηγοί αποτελούν μια σημαντική μαχητική δύναμη στο πλαίσιο της εφεδρείας και της Εθνοφυλακής.

 

  • Η σύλληψη και η κράτηση των δύο στρατιωτικών σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία ως κακούργοι έχει δημιουργήσει μια στενάχωρη κατάσταση και οφείλει η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την απελευθέρωσή τους.