Δημοσχάκης Αναστάσιος

H κυβέρνηση εκθέτει τις Ε.Δ., απαξιώνει το Δ.Π.Θ. & εμπαίζει τους Εβρίτες για την Λιμενική Ακαδημία!! Συνέντευξη στον Μaximum FM

Για τον πρωθυπουργικό εναγκαλισμό με τις σκοτεινές υποθέσεις του κυβερνητικού εταίρου του Π. Καμμένου, την απαξίωση των περιφερειακών Πανεπιστημίων με πρωτοβουλία Γαβρόγλου, και την αναξιοπιστία του Υπουργού Ναυτιλίας στις δεσμεύσεις του για την ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη, μίλησε ο βουλευτής κι Επίτιμος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης στο ρ/σ Maximum fm της Αλεξ/πολης 
 
Συγκεκριμένα είπε ότι:
  • Ο Πρωθυπουργός ενώπιον του κοινοβουλίου ‘αγκάλιασε’ τον κυβερνητικό του εταίρο με τις παρατυπίες του και τις θολές συναλλαγές του!
  • Την σκυτάλη από την Βουλή παραλαμβάνει αυτεπάγγελτα η  τακτική & η στρατιωτική δικαιοσύνη.
  • Ενας Ανώτατος Αξ/κός, βασικό στέλεχος της ΓΔΑΕΕ -ΥΠΕΘΑ επειδή προσπάθησε να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον περιορίστηκε προσωρινώς η ελευθερία του,  μετατέθηκε σε ανεπίκαιρο χρόνο, μετά από Απόφαση-Παρέμβαση του Υπουργού Άμυνας Π.Καμμένου.
  • Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητα του & προχώρησε σε νομοθετικές ρυθμίσεις με στόχο τον υπέρ συγκεντρωτισμό εξουσιών .
  • Πριν προλάβει να ‘ζεστάνει’ την καρέκλα του Υπουργείου του, προχώρησε στην πώληση πολεμικού υλικού χωρίς να ενημερώσει την επιτροπή της Βουλής και χωρίς την έγκριση του ΚΥΣΕΑ, η οποία εκδόθηκε μετά δυο χρόνια καθυστέρησης.
  • Ο Υπουργός Παιδείας ενεργεί εχθρικά κατά του ΔΠΘ, καθώς με νομοθετική ρύθμιση του δίνει την δυνατότητα, με προϋποθέσεις, στο διδακτικό προσωπικό των περιφερειακών ΑΕΙ να μετατίθενται στα κεντρικά ΑΕΙ, αποψιλώνοντας τα Πανεπιστήμια της επαρχίας.
  • Ήδη 15 καθηγητές του Δημοκρίτειου έχουν καταθέσει αίτημα μετάθεσης ενώ δεν υπάρχει καμμια διασφάλιση για την επαρκή αντικατάστασή τους.
  • Με Επίκαιρη Ερώτηση επανήλθα στο ζήτημα της ίδρυσης της Λιμενικής Ακαδημίας, εντός της οποίας θα λειτουργούν η Σχολή Αξιωματικών – Σημαιοφόρων η Σχολή Υπαξ/κών και η Σχολή Λιμενοφυλάκων της Ελληνικής Ακτοφυλακής .
  • Ο Υπουργός Ναυτιλίας με τον πρόσφατο Νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή οφείλει να προωθήσει Π.Δ μέχρι 31/12/17 ίδρυσης της Λιμενικής Ακαδημίας . Μπορούμε μέχρι της υπογραφής αυτού να διεκδικήσουμε την έδρα αυτής στην Αλεξ/πολη