Δημοσχάκης Αναστάσιος

H ‘Μάχη των Οχυρών’: Εβδομήντα επτά χρόνια μετά, μια λαμπρή σελίδα της νεοελληνικής ιστορίας, γραμμένη ωστόσο με πολύ αίμα, υπογραμμίζει την Ελληνική ανδριοσύνη που παραμένει και σήμερα αντάξια της ιστορικής διαδρομής!!

Στις εκδηλώσεις του εορτασμού της 77ης Επετείου της «Μάχης των Οχυρών» που έγιναν στον Εχίνο της Ξάνθης παραβρέθηκε σήμερα (15/04) ο Βουλευτής Έβρου και Αναπλ. Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Αν. Δημοσχάκης, προσκεκλημένος του Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, της ΝΟΔΕ Ξάνθης και της ΔΗΜ.Τ.Ο. Μύκης. Στην επίσημη τελετή έδωσαν, επίσης,  το παρών Θεσμικοί Παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Αξιωματικοί του Δ’ Σώματος Στρατού, αλλά και εκπρόσωποι της Εκκλησίας.
 
Στα πλαίσια της παρουσίας του στους εορτασμούς ο βουλευτής δήλωσε:
 
«Σήμερα είναι μέρα τιμής και μνήνης των πεσόντων στην μάχη των Οχυρών, μια ιστορική μάχη, υπόδειγμα ηρωϊσμού κι αξιοσύνης του Ελληνικού Στρατού και της ελληνικής ψυχής.
 
Στις 06 Απριλίου 1941 στον Εχίνο, γράφτηκε μια από τις λαμπρότερες σελίδες της νεοελληνικής ιστορίας. Μια περιορισμένη στρατιωτική δύναμη του ελληνικού στρατού, με τις δυνάμεις του μοιρασμένες και στο ελληνοαλβανικό μέτωπο, αντιστάθηκε στην 12η Γερμανική Στρατιά για τρεις ολόκληρες ημέρες, προκαλώντας στον αντίπαλο σοβαρές απώλειες. 
 
Το έπος των Οχυρών παραμένει διαχρονικό παράδειγμα ανδριοσύνης & ενότητας. Είμαστε ειρηνικός λαός αλλά πάντα υπερασπιζόμαστε τα ιερά και τα όσια, αυτά που κατακτήθηκαν με αίμα και ψυχή. Η αμυνά μας είναι ο καλύτερος τρόπος προάσπισης της ειρήνης που δεν πρέπει να παρερμηνεύεται από τον εχθρό ως αδυναμία.
Ο σύγχρονος Ελληνικός Στρατός παραμένει άξιος κι επιδεικνύει το ίδιο υψηλό φρόνημα καθώς διαθέτει σύγχρονους ήρωες!! Διαθέτει στελέχη που αποδεικνύουν ότι υπερμάχονται των εδαφών, των θαλασσών και του εναέριου εθνικού χώρου με αυτοθυσία και με κάθε κόστος!! Κι αυτό είναι μύνημα αντοχής κι αποφασιστικότητας…”
 
Ανάλογες δηλώσεις έκανε στα τοπικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης…