Δημοσχάκης Αναστάσιος

Oύτε το νέο ‘ΟΡΙΑΝ ΕΞΠΡΕΣ´, Μπακού – Βιέννη, ούτε ο ‘Δρόμος του Μεταξιού’ , θα μας φιλοξενήσουν στις ράγες τους! Ο Έβρος & η Ελλάδα, μένουν έξω από το πανηγύρι των σιδηροδρομικών μεταφορών που συντελούνται στη γειτονιά μας! – Δηλώσεις στη Δέλτα Τηλεόραση

Για την  σιδηροδρομική σύνδεση Βιέννης-Μπακού που πέρασε και …δεν ακούμπησε την χώρα μας, αλλά και την επιβάρυνση στην οποία υποβάλλονται οι απόφοιτοι των επαγγελματικών λυκείων ( ΕΠΑΛ ) στην επίπονη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων μίλησε ο Βουλευτής Έβρου  κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης στο δελτίο ειδήσεων την Δέλτα Τηλεόρασης Αλέξ/πολης.

Συγκεκριμένα είπε:

  • Οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων που φοιτούν σε επαγγελματικά λύκεια και θα υποβληθούν σε προφορικές εξετάσεις εξαναγκάζονται αδίκως να μεταβούν στην Θεσσαλονίκη, με πρόσθετη επιβάρυνση σε ψυχολογικό και οικονομικό επίπεδο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
  • Με Γραπτή Ερώτηση την οποία κατέθεσε ο ίδιος και την οποία συνυπέγραψαν οι βουλευτές Καβάλας Ν. Παναγιωτόπουλος και Δράμας Δ.Κυριαζίδης καλείται ο υπουργός Παιδείας να αποκαταστήσει την αδικία και την ανισότητα, ανταποκρινόμενος στο δίκαιο αίτημα γονέων, κηδεμόνων & εκπαιδευτικών.
  • Μένουμε ως χώρα εκτός από μια σπουδαία νέα σιδηροδρομική σύνδεση, που ενώνει το Μπακού με την Βιέννη και διέρχεται ακριβώς έξω από την αυλή μας, έξω από τα σύνορά μας, χάνοντας έτσι έναν σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα των συνδυασμένων μεταφορών.
  • Με τη σχετική Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε ο ίδιος και συνυπέγραψαν οι βουλευτές Σερρών και Τομεάρχης Υποδομών – Μεταφορών Κ.Καραμανλής, Καβάλας Ν. Παναγιωτόπουλος και Δράμας Δ.Κυριαζίδης εγκαλούν την ελληνική κυβέρνηση για την απουσία μας από την έκρηξη των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών σε σχέση με τις γειτονικές χώρες και την καλούν έστω και καθυστερημένα να διεκδικήσει την συμμετοχή μας.

Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί εδώ