Δημοσχάκης Αναστάσιος

To Δέλτα του Έβρου και τα κτίσματα εντός αυτού αποτελούν ένα πολύτιμο κεφάλαιο που πρέπει να αξιοποιηθεί με επιχειρηματικό, εθνικό, τουριστικό και εκπαιδευτικό προσανατολισμό! Συνέντευξη στη @deltatelevision

Για την άρνηση του Υπ.Παιδείας να προχωρήσει στην σύσταση θέσης Καθηγητού Σηροτροφίας – Μελισσοκομίας στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ν.Ορεστιάδας αλλά και τη Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε σχετικά με τον κίνδυνο κατεδάφισης των πρόχειρων καταλυμάτων στην περιοχή Δέλτα του Έβρου μίλησε στο Δελτίο Ειδήσεων της Δέλτα TV ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης:

Συγκεκριμένα είπε ότι:

• O Υπουργός Παιδείας για άλλη μια φορά φάνηκε απρόθυμος να ενισχύσει το ΔΠΘ, αρνούμενος να προχωρήσει στην σύσταση θέσης Καθηγητού Σηροτροφίας – Μελισσοκομίας στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ν.Ορεστιάδας.

• Όπως φάνηκε από τη συζήτηση της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης (12/04), ο υπουργός επέλεξε να κρυφτεί πίσω από το αυτοδιοίκητο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, παρά να προχωρήσει σε μια κίνηση ανάπτυξης και προόδου.

• Με Γραπτή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Εθνικής Άμυνας & Τουρισμού έθεσε το κρίσιμο ζήτημα σχετικά με τον κίνδυνο κατεδάφισης των πρόχειρων καταλυμάτων στην περιοχή Δέλτα του Έβρου, γνωστά σε όλους ως Καλύβες του Έβρου.

• Ο σχετικός νόμος του 2017, ο οποίος έδινε διετή παράταση στους χρήστες των καταλυμάτων προκειμένου να προβούν σε ενέργειες νομιμοποίησης των Καλυβών, εκπνέει το προσεχή Νοέμβριο και είναι ορατός ο κίνδυνος τα συγκεκριμένα κτίσματα να οδηγηθούν σε κατεδάφιση!

• Ερωτώνται οι Υπουργοί αν προτίθενται να δώσουν νέα προθεσμία, μέχρι να εκδοθεί το σχετικό ΠΔ που θα καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας της περιοχής Δέλτα του Έβρου, με τα εκεί καταλύματα σε σχέση με επαγγελματικές & λοιπές δραστηριότητες φυσικών προσώπων, επαγγελματικών ομάδων & φορέων.

• Προτείνεται η λειτουργία των συγκεκριμένων κατασκευών να ενταχθεί στα Εθνικά Αμυντικά Σχέδια της Χώρας & να εκπονηθούν σχέδια για την χρησιμότητα αυτών των κατασκευών ως προωθημένα Εθνικά Φυλάκια επιτήρησης & φρούρησης της ευαίσθητης περιοχής.

• Τέλος υπογραμμίζεται η σημασία της εκμετάλλευσης των λιμνοθαλασσών, η αρχιτεκτονική της ήπιας, εναρμονισμένης με το περιβάλλον κατασκευής, καθώς επίσης ο τουριστικός χαρακτήρας με πρόβλεψη για χώρους διαμονής, εστίασης και μέσα μεταφοράς.