Δημοσχάκης Αναστάσιος

Ήσσονος …σοβαρότητας η απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στα προβλήματα των αγροτών του Έβρου! Συνέντευξη στη Δέλτα Τηλεόραση για τις αποζημιώσεις των αγροτών.

Οι κλιμακούμενες κοινοβουλευτικές πιέσεις που ασκεί προκειμένου να διεκδικήσει αποζημιώσεις για τους πληγέντες αγρότες του Έβρου και οι διφορούμενες απαντήσεις του υπουργείου ήταν το αντικείμενο της συνέντευξης του βουλευτή κι Επίτιμου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιου Δημοσχάκη στη Delta Tv Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα είπε:

•Κατέθεσε Γραπτή Ερώτηση ζητώντας την ενεργοποίηση του Κανονισμού De Minimis προκειμένου να καταβληθούν γρήγορα στους αγρότες του Έβρου αποζημιώσεις για τις καταστροφές που υπέστησαν στις καλλιέργειες τους.

•Ωστόσο η απάντηση του Υπουργού ήταν σκόπιμα ασαφής, καθώς αφήνει να εννοηθεί ότι έχουν ‘σχεδόν’ εξαντληθεί τα κονδύλια που προβλέπονται για την χώρα μας μέσω του Κανονισμού De Minimis και χωρίς να προτείνει άλλη λύση για την κατεστραμμένη παραγωγή στον Έβρο.

•H Γραπτή Ερώτηση μετατράπηκε σε Επίκαιρη προκειμένου να ζητηθούν διευκρινήσεις για την διάθεση του ποσού των 109εκ. € (2014-2020) που προβλεπόταν από την Ε.Ε. για την χώρα μας μέσω του Κανονισμού De Minimis, ποιό είναι το υπόλοιπο του κονδυλίου κι αν τελικά επαρκεί ή όχι για τους αγρότες του Έβρου.

Σημερινή Πληροφόρηση : Η Επίκαιρη θα συζητηθεί αύριο (11/10) ώρα 09.30’ στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου !

Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί: