Δημοσχάκης Αναστάσιος

Ίδρυση Μεταδευτεροβάθμιων Σχολών Υλοτομίας & Αλιείας στον Ν. Έβρο!

Σε συνέχεια της από 14/12 συνάντησης εργασίας που είχε ο Βουλευτής Έβρου & Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας Αν.Δημοσχάκης με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργο Βούτσινο, με πρωτοβουλία της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, επικαιροποιεί μέσω επιστολής, όπως συναποφασίστηκε, για το ζήτημα της ανάπτυξης των μεταδευτεροβάθμιων σχολών στον Ν.Έβρου.

Μέσω της επιστολής υπογραμμίζεται ότι η Ηγεσία του Υπουργείου έθεσε τις βάσεις μια νέας εποχής για την εκπαιδευτική θωράκιση στον Έβρο με την ίδρυση και λειτουργία ήδη από το έτος 2022-2023 του παραρτήματος του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Διδυμοτείχου στο Σουφλί με αντικείμενα την Μελισσοκομία- Σηροτροφία, Αμπελουργία & Οινοποιία.

Τονίζει δε ότι στο πλαίσιο του ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ Ν.ΕΒΡΟΥ που κατέθεσε στην Υπουργό Παιδείας (βλ. https://www.facebook.com/Dimoschakis/posts/pfbid02BC7aJuNAvXioskxFrvXddVx4LfYRdngFnJdbbG8Z59ZoP86NyLFGCJzpLgLaPwBpl)  είχε προτείνει επίσης την σύσταση δευτεροβάθμιας Σχολής Υλοτομίας στον Δήμο Σουφλίου!

Καθώς επίσης και την σύσταση σχολής Αλιέων-Αλιεργατών  με δυο (2) Τμήματα , το μεν πρώτο στις Φέρες, ως Αλιείας Εσωτερικών Υδάτων λόγω του Δέλτα Ποταμού Έβρου… και το δε δεύτερο στη Σαμοθράκη ως Παράκτιας Αλιείας! 

Κλείνοντας ο Βουλευτής τονίζει ότι οι προτάσεις του συνάδουν με τα οικονομικά, γεωγραφικά & δημογραφικά της περιοχής, συμπληρώνοντας με εύστοχο τρόπο τον χάρτη της μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Ν.Έβρο.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και τις συνεντεύξεις του βουλευτή για το ζήτημα στους παρακάτω συνδέσμους

https://www.facebook.com/Dimoschakis/posts/3523465104419742

Ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμε Γ.Γ.,

Σε συνέχεια της από 14/12 συνάντησης εργασίας που είχαμε με πρωτοβουλία της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως σας διαβιβάζω το συνημμένο ενημερωτικό σημείωμα που αφορά την ανάπτυξη των μεταδευτεροβάθμιων σχολών στον Ν.Έβρου.

Η Ηγεσία του Υπουργείου έθεσε τις βάσεις μια νέας εποχής για την εκπαιδευτική θωράκιση στον Έβρο με την ίδρυση και λειτουργία ήδη από το έτος 2022-2023 του παραρτήματος του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Διδυμοτείχου στο Σουφλί με αντικείμενα την Μελισσοκομία- Σηροτροφία, Αμπελουργία & Οινοποιία.

Το όραμα της ίδρυσης εκπαιδευτικών δομών που σχετίζονται με τον τομέα της σηροτροφίας στην περιοχή του Σουφλίου υπήρξε συνειδητή, επίμονη και μεθοδική επιδίωξή μου ήδη από το 2016, με την συνεργασία της πρώην και νυν δημοτικής αρχής!!

Στο πλαίσιο του ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ Ν.ΕΒΡΟΥ που κατέθεσα στην Υπουργό Παιδείας είχα προτείνει επίσης την σύσταση δευτεροβάθμιας Σχολής Υλοτομίας στον Δήμο Σουφλίου.

Με αιχμή του δόρατος ως εκπαιδευτικό πεδίο το δάσος της Δαδιάς η περιοχή του οποίου διαθέτει έναν πλούσιο ορεινό όγκο ο οποίος ενδείκνυται για την άσκηση της υλοτομίας! 

Οι υφιστάμενες Σχολές Μελισσοκομίας- Σηροτροφίας & Αμπελουργίας -Οινοποιίας καθώς και η προτεινόμενη Σχολή Υλοτομίας δύνανται να απευθύνονται στα μέλη των Συνεταιρισμών που ασκούν ήδη το επάγγελμα.

Παράλληλα έχω προτείνει την σύσταση σχολής Αλιέων-Αλιεργατών  με δυο (2) Τμήματα , το μεν πρώτο στις Φέρες, ως Αλιείας Εσωτερικών Υδάτων λόγω του Δέλτα Ποταμού Έβρου… και το δε δεύτερο στη Σαμοθράκη ως Παράκτιας Αλιείας! 

Διασφαλίζοντας στους σπουδαστές, την πιστοποίηση του αλιέα και του αλιεργάτη αποτελώντας πρωτοποριακές Δομές εκπαιδευτικού χαρακτήρα, δίνοντας αναπτυξιακή ώθηση στον πρωτογενή τομέα!! 

Αξιότιμε Γραμματέα,

Κρίνω ότι οι εν προκειμένω προτάσεις μου συμπληρώνουν τον «χάρτη» της μετά-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην εκλογική μου περιφέρεια με ακρίβεια και σε απόλυτη αρμονία με τα οικονομικά, δημογραφικά & γεωγραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

Ελπίζω και πιστεύω ότι ο Έβρος θα συνεχίσει να έχει έναν συνεπή συνεργάτη στο πρόσωπό σας.